Hećimović ustrajno protiv ivanečke energane i pod cijenu mjesta savjetnice

15:52h
0

Grad Koprivnica nije promijenio svoj stav prema projektu energane na biomasu u Koprivničkom Ivancu. Podnesene su dvije tužbe Upravnom sudu te očekujemo da će pravni argumenti presuditi u korist interesa ovdašnjih građana.

Rekla je to u programu Radio Drave savjetnica gradonačelnice Helena Hećimović reagirajući tako na posljednje izjave investitora E Two Energy koji je ustvrdio da nema pravnih zapreka da počne s izgradnjom 87,5 milijuna eura vrijednog postrojenja. Riječ je o za okoliš štetnom projektu koji rasipa veliki dio proizvedene energije što će u konačnici loše utjecati na ovdašnju mikroklimu, rekla je Helena Hećimović te istakla: 
„Nikako se nećemo predati u dokazivanju da je ovaj projekt izuzetno štetan za Grad Koprivnicu a neće donijeti niti očekivanu koristi Općini Koprivnički Ivanec, kako to god sada izgledalo. I naši građani od nas očekuju da poduzmemo što god je u našoj moći da naš razvoj zaista ostane održiv a ovo što nam se sprema  nikako nije u tom pogledu opravdano.“

Helena Hećimović, koja SDP-ovu politiku u Koprivnici godinama podupire kao nestranačka osoba, obavijestila je ujedno svoje političke partnere i odgovorne dužnosnike da će se nastaviti boriti protiv ovog projekta bez obzira kako će se to odraziti na njenu trenutnu poziciju u gradu.

Radio Drava