pokrenuta istraga

Helena je Bačija nakon svađe u kuhinji nožem probola u prsni koš, u istražnom zatvoru je pod sumnjom za pokušaj ubojstva

U međuvremenu, Bači se oporavlja i život mu nije ugrožen, a pred Helenom je turbulentno razdoblje i prijeti joj višegodišnja kazna zatvora

09:16h
0
Foto: Ivan Balija
Kuća u kojoj je Helena probola Bačija // Foto: Ivan Balija

Tragedija koja se dogodila na prvi dan ove godine u Hlebinama, kada je izvanbračna supruga nožem probila prsni koš 32-godišnjaku i ugrozila njegov život, šokirala je podravsku javnost. Pisali smo da se radi o poznatom županijskom nogometašu Hrvoju Bačiju i njegovoj šest godina starijoj supruzi Heleni, a ovim slučajem proteklih dana bavilo se i Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, koje je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv Helene, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva.

– Postoji osnovana sumnja da je 39-godišnja okrivljenica 1. siječnja 2022. u kuhinji obiteljske kuće u jednom mjestu na području Koprivničko-križevačke županije, tijekom svađe s izvanbračnim suprugom (1989.), u cilju da ga usmrti, zadala mu ubod nožem u prsni koš i nanijela mu tešku ozljedu, a život mu je spašen hitnom medicinskom intervencijom – piše u optužnici.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu djelomično je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljenici istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi, a odbila prijedlog da se istražni zatvor odredi zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanog kaznenog djela.

Državno odvjetništvo podnijelo je žalbu protiv odluke sutkinje istrage o odbijanju određivanja istražnog zatvora iz navedene osnove.

U međuvremenu, Bači se oporavlja i život mu nije ugrožen, a pred Helenom je turbulentno razdoblje i prijeti joj višegodišnja kazna zatvora.