hrvanje

HK Podravka sjajna četvrta na turniru u Petrinji, Verčeviću uvjerljivo prvo mjesto

Peta mjesta u svojim kategorijama osvojili su Tibor Mežnarić u kategoriji do 30 kilograma, Ivan Adžaga u kategoriji do 54 kilograma, te Gabrijel Mijatović u kategoriji do 54 kilograma, ali u drugoj uzrasnoj kategoriji u odnosu na Ivana Adžagu. Peti je bio  i Matija Mihenski u kategoriji do 40 kilograma.

08:54h
0
HK Podravka na turniru u Petrinji // Foto: HK Podravka
HK Podravka na turniru u Petrinji // Foto: HK Podravka

Jedanesto izdanje međunarodnog memorijalog hrvačkog turnira Mirko Kosmat održano je prošle subote u Petrinji. Ogranizator, hrvački klub Petrinja okupio je dvadeset klubova i preko sto i pedeset natjecatelja iz Slovenije, BiH, Srbije, Mađarske i Hrvatske.


U doista dobroj konkurenciji Podravka se pod vodstvom trenera Saše Šprema i Renata Begovića predstavila sa desetoricom svojih hrvača. Hrvalo se grčko-rimskim stilom, a pravo natjecanja imali su uzrasti dječaka početnika pa sve do uzrasta kadeta. Filip Verčević u kategoriji je do 59 kilograma zabilježio tri glatke pobjede koje su mu bile dovoljne za osvajanje prvog mjesta u kategoriji. Ivan Benko osvojio je drugo mjesto u kategoriji do 33 kilograma ubilježivši dvije pobjede i jedan poraz.

Omjer od dvije pobjede i jednog poraza imao je i Josip Benko, no njemu je to bilo dovoljno za treće mjesto u kategoriji do 59 kilograma. Jakov Šimunić u kategoriji je do 54 kilograma također bio brončani.

Peta mjesta u svojim kategorijama osvojili su Tibor Mežnarić u kategoriji do 30 kilograma, Ivan Adžaga u kategoriji do 54 kilograma, te Gabrijel Mijatović u kategoriji do 54 kilograma, ali u drugoj uzrasnoj kategoriji u odnosu na Ivana Adžagu. Peti je bio  i Matija Mihenski u kategoriji do 40 kilograma. Bez plasmana ovaj put ostali su Ivan Čordaš koji je nastupio u kategoriji 54 kilograma i Marko Špernjak u kategoriji do 49 kilograma. U ekipnom plasmanu i u konkurenciji od dvadeset klubova ekipa Podravke je bila četvrta s istim zbrojem bodova kao i trećeplasirani Istarski Borac iz Pule.

čitam...