ŠETNJA KROZ NAIVU

Hlebine pripremaju vrhunsku manifestaciju, Želimorski: Napravit ćemo nešto izvorno, potpuno drugačije

Trg, odnosno prostor ispred Crkve bit će epicentar događaja.

18:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Tihomir Želimorski // Foto: Matija Gudlin

Jedinstveno i novo. Tako je najavljena manifestacija na stranicama obrta Stari zanati koja će nositi naziv Šetnja kroz naivu u Hlebinama. 

Međutim, više informacija nije objavljeno zbog čega smo upitali Tihomira Želimorskog, jednog od organizatora Šetnje koja će se odvijati 31. kolovoza i 1. rujna te vlasnika obrta Stari zanati.

Cilj je isprezentirati selo, jedan brend. Želimo osvijestiti važnost naive. Njezina kolijevka je samo u Hlebinama. Stoga ćemo pokušati dovesti ljude iz cijele Hrvatske, pa i dalje – kazao je Želimorski.

Kako bi uspjeli u privlačenju publike isplanirani su brojni sadržaji. Glavni dio činit će slike mještana postavljene ispred njihovih kuća. Ondje gdje su umjetnici će, pak, biti cijele izložbe i otvoreni prostori u kojima stvaraju djela.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

– U šetnjama sa stručnom osobom posjetitelji će se tijekom 45 minuta upoznati s pojedinim slikarima i njihovim djelima. Najznačajnija djela bit će posebno predstavljena – objasnio je.

Trg, odnosno prostor ispred Crkve bit će epicentar događaja. Krasit će ga slikarski štandovi uz pratnju OPG-ova, obrta lokalnih proizvođača te gastro i kulturnog programa vezanog uz lokalno područje. Među ostalim, muzeji, galerije, crkveni prostor i smještajni kapacitet bit će otvoreni za javnost. Zainteresirani kojih će, ne sumnjamo, biti, moći će obići sve što Hlebine nude. Naravno, u maniri naive.

Dosadašnji odaziv je velik, puno je zainteresiranih. Kažu kako je projekt veoma zanimljiv – tvrdi.

Nositelj projekta je obrt Stari zanati uz podršku općine Hlebine, Muzeja grada Koprivnice i Turistička zajednica Središnje Podravine. Po svemu sudeći stiže nam još jedna uspješna, unikatna manifestacija.

Napravit ćemo nešto izvorno, potpuno drugačije od svih manifestacija – najavio je Želimorski, istaknuvši dolazak gostiju iz stranih zemalja, pri čemu su za sada sigurni oni iz Slovenije i Mađarske.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW