1.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 29. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Hlebine // U kući poznatog slikara Krste Hegedušića bit će vrtić i mala škola
H

Ne propustite

Ovoga tjedna u Hlebinama su počeli radovi na kući poznatog slikara Krste Hegedušića, koja je do sada bila prazna, a Općina ju je odlučila ispuniti smijehom mališana odnosno prenamijeniti objekt u dječji vrtić. Kuća će se obnoviti i dograditi, a sve je počelo, naravno, građevinskim radovima, ispričala je načelnica Božica Trnski.

- Oglas -

– Napravit ćemo prostoriju koja će služiti za dnevni boravak hlebinskih mališana i unutar same kuće Krste Hegedućića neke od preinaka s obzirom da je to kuća koja je poprilično stara, unutra vapi za za masu, masu popravaka – rekla je načelnica Trnski.

Ta prva faza vrijedna je oko 600 tisuća kuna, od čega pola financira Ministarstvo ruralnog razvoja, 100 tisuća daje Županija, ostatak Općina. A što i kako se planira dalje?

- Oglas -

– Ja se čvrsto nadam da ćemo u proljeće moći krenuti u drugu fazu, koje je identična po iznosu, te da ćemo u jesen 2016. godine upisivati prvu grupu hlebinskih mališana u malu školu i vrtić, dodala je načelnica.

U dječjem vrtiću u Hlebinama predviđena su mjesta za 25 mališana. Na žalost, kaže općinska načelnica Božica Trnski.

– Velim na žalost, jer u Hlebinama nemamo više djece, za sada. Nadam se da će ovo biti korak prema većem natalitetu u Hlebinama, da će mlade hlebinske mame shvatiti da se Općina trudi da ostanu u Hlebinama, da im je to još jedan od poticaja da ne odlaze iz sela.

Mališani iz Hlebina sada polaze vrtiće u Sigecu ili Koprivnici, a općina sufinancira njihov smještaj, prvog djeteta s 50, drugog i svakog idućeg sa 70 posto.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

nikola večenaj leportinov

Kao dijete klečao je pod puškom mađarskog vojnika, prvu izložbu imao je kao Podravkin portir, a danas boluje od Parkinsa i živi u domu:...

Naivno slikarstvo karakteristično je po motivima iz svakodnevnog života, prekrasnim krajolicima, živim bojama, a osobito po jedinstvenom slikanju na...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti