HSP Ante Starčervić

Hlevnjak zbog Begovića dao ostavku na mjestu predsjednika koprivničke podružnice

16:00h
0
Josip Hlevnjak (lijevo) i Branimir Begović (desno) // Foto: HSP AS
Josip Hlevnjak (lijevo) i Branimir Begović (desno) // Foto: HSP AS

‘Nešto se dogodilo. Uzeo si je za pravo da su mu tom pozicijom dane i odriješene ruke da rješava unutarstranačke stvari podružnice pri čemu je zaobilazio odredbe propisane našim statutom’ rekao je Hlevnjak.

Josip Hlevnjak u utorak je podnio neopozivu ostavku na mjestu predsjednika Gradske podružnice HSP AS Koprivnica i istupio iz članstva stranke.


– Razlog moje ostavke su nesuglasice u radu podružnice između mene kao predsjednika i Branimira Begovića, koprivničkog člana predsjedništva i koordinatora za Koprivničko-križevačku županiju – istaknuo je Hlevnjak.

Dodao je da su problemi počeli s početkom izborne kampanje kada je Begović imenovan koordinatorom za drugu izbornu jedinicu.

– Nešto se dogodilo. Uzeo si je za pravo da su mu tom pozicijom dane i odriješene ruke da rješava unutarstranačke stvari podružnice pri čemu je zaobilazio odredbe propisane našim statutom – rekao je.

Objasnio je da je Begović počeo raditi stvari i donositi odluke na svoju ruku i iza leđa predsjedniku i izvršnom odboru pri čemu se prema ostalim članovima odnosio svisoka. Dodao je da osobnog sukoba nije bilo, već se radilo isključivo o suradnji koja je postala nemoguća jer Begović nije postupao po statutu kada su u pitanju stranački poslovi.

– Ako se bavimo poštenim političkim radom, tada se u skladu s time treba i ponašati – zaključio je Hlevnjak.

S druge strane, Begović tvrdi da sukoba nije bilo i zahvalio je Hlevnjaku na njegovom angažmanu. Zamjerke koje mu predbacuje Hlevnjak uopće nije želio komentirati.

– U tijeku predizborne kampanje naglašavali smo da tko želi koristiti stranku za stjecanje osobnih beneficija i sinekura može odmah napustiti stranku – zaključio je Begović i objasnio da se sve može iščitati iz te njegove rečenice.

čitam...