HNS-ova akcija “Spužvicama do ravnopravnosti”

16:42h
0
HNS-ova ekipa ispred koprivničke tržnice

Želeći povodom Dana ravnopravnosti senzibilizirati sugrađane na tu važnu temu, koprivnički HNS dijelio je u subotu na placu spužvice za pranje suđa, uz poziv da nakon nedjeljnog ručka pranje posuđa „preuzme” muški dio obitelji. Osnaživanje žena i njihova puna participacija u svim društvenim područjima, uključujući i participaciju u procesima političkog odlučivanja i pristupu moći, temelj su postizanja jednakosti u društvu, ističu u HNS-u, uz napomenu da sve velike stvari započinju malim koracima.


Dodala je kako su se koprivnički HNS-ovci na dijeljenje spužvica za pranje posuđa odlučili upravo zato što je (i) u našoj sredini prisutan prevladavajući stereotip po kojem obavljanje kućanskih poslova spada u „žensku sferu obaveza”.

Ta vrsta diskriminacije u našoj je zemlji, uz obiteljske odnose, prisutna i na području zapošljavanja i rada, a žene su podzastupljene u političkom životu i na upravljačkim razinama, imaju veću stopu nezaposlenosti te još uvijek zarađuju manje od muškaraca na istim radnim mjestima.

čitam...