HNS provodi anketu o dvosmjenskom radu vrtića

08:52h
0
Ilustracija

Ženska inicijativa HNS-a Koprivničko-križevačke županije pridružila se i podržala protekli vikend inicijativu svojih zagrebačkih kolegica. Naime, zagrebačke HNS-ovke od proljeća provode među svojim sugrađanima anketu o potrebi rada dječjih vrtića u dvije smjene kako bi se roditeljima koji rade u smjenama omogućio boravak djece u vrtiću u skladu s njihovim potrebama.


Prve su Koprivničance anketirale HNS-ovke iz koprivničke podružnice te stranke, a od 70 anketiranih, njih čak 65-ero podržalo je ovu inicijativu. Naime, prilikom podnošenja zahtjeva za upis u vrtić, navodi se mogućnost odabira redovitog, i to cjelodnevnoga desetsatnog programa, a HNS u sklopu svoje inicijative predlaže mogućnost korištenja dječjih vrtića i u vremenu od 14 do 22 sata.

Temeljem Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju postoji zakonska mogućnost dvosmjenskog rada vrtića, a jedinice lokalne samouprave imaju pravo i obvezu odlučivati o potrebama i interesima građana svoga područja za organiziranjem i ostvarivanjem programa predškolskog odgoja te osnivati dječje vrtiće radi zadovoljenja tih potreba.

Akciji je uz koprivničke HNS-ovke i njihovu predsjednicu Ženske inicijative Željku Zetović prisustvovala i predsjednica Ženske inicijative HNS-a Koprivničko-križevačke županije Brigita Benjak, koja je istaknula da će se inicijativi pridružiti i HNS iz Križevaca i Đurđevca te iz Novigrada Podravskog, Peteranca i Koprivničkih Bregi. Po završetku provođenja anketa u svim gradovima i mjestima, predstavnice Ženske inicijative HNS-a javno će predstaviti rezultate anketa.

čitam...