Traži se Mihevcov nasljednik

Hoće li se Labazan prijaviti za vruću fotelju direktora županijske Turističke zajednice i tako zagorčati život Korenu

Tijekom odabira direktora, ne bi se trebale uzimati u obzir samo kvalifikacije, nego i rezultati koje kandidat ima iza sebe, rekao nam je Labazan.

08:00h
0
Renato Labazan
Renato Labazan // Foto: Ivan Brkić

Dugovječni direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc, od 1. veljače je i službeno otišao u mirovinu, a njegova je fotelja postala vruća meta turističkih djelatnika.


Mjesto čelnika TZ-a sada je prazno, a natječaja za njegovo mjesto još nema. No kada se natječaj objavi, a nekad će se morati, neizvjesnosti i raznih igrica oko odabira novog direktora sigurno neće nedostajati.

Naime, kvalifikacije za ovo radno mjesto, iz javnog sektora, imaju samo Olinka Gjigaš, direktorica križevačke TZ i Renato Labazan, direktor koprivničke turističke, svima poznat kao pokretač i glavni organizator Renesansnog festivala.

No ne smijemo zanemariti ni privatni sektor iz kojeg će se sigurno ‘izleći’ još koji kadar.

Između drugih kvalifikacija, kao što su diploma, poznavanje stranih jezika, rad na računalu, direktor mora imati, ono ključno, a to je tri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu. A to imaju Labazan i O. Gjigaš.

Renato Labazan
Renato Labazan ima plan // Foto: Ivan Brkić

No upravo će Labazanova prijava za ovo radno mjesto, ako do nje dođe, uzburkati duhove. Opće je poznato da se Labazan i župan Darko Koren, predsjednik županijske Turističke zajednice, javno – ne vole.

Također, svađe između Mihevca i Labazana često su zauzimale medijski prostor, a Labazan je Mihevca  prozivao da svojim skupim projektom Pisanica od srca nije u županiju doveo ni jednog turista, dok Renesansni festival privlači ljude iz Hrvatske i inozemstva, a za to ne dobiva dostojna sredstva.

Bez dlake na jeziku, prozivao je Mihevca i za novac koji dobiva za svoje projekte, a ni Mihevc nije propustio oplesti po Labazanu.  Tako da bi Korenu Labazanova prijava poprilično zagorčala život.

Martinjska špelancija
Mihevc, Koren i Jakšić // Foto: Ivan Brkić

Pitali smo ga ima li u planu logičan nastavak karijere, odnosno otići stepenicu više i prijaviti se na natječaj.

– Ne želim se za sada službeno izjašnjavati. No prije svega smatram, da se tijekom odabira direktora ne bi trebale uzimati u obzir samo kvalifikacije, nego i rezultati koje kandidat ima iza sebe, rekao nam je Labazan, dajući naslutiti da nešto ima u planu.

Olinka pak, nije htjela ništa otkriti baš ništa.

– Ne, nisam spremna to reći i nemam još ništa za izjaviti na tu temu. Uvjete vjerojatno imam, ali nemam komentara – bila je kratka križevačka turistička direktorica.

Olinka Gjigaš
Župan Koren s Olinkom Gjigaš // Foto: Ivan Brkić

Župan Koren nam je pak potvrdio da natječaj još nije raspisan.

– Prema Zakonu, kada nema direktora, Turističku zajednicu zastupa predsjednik, a to sam ja. Već smo imali takvu situaciju, kada je Mihevc bio na operaciji. Za sada ćemo malo tako funkcionirati, dok se ne dogovorimo unutar sebe i objavimo natječaj – rekao nam je Koren.

Kako će se stvari odvijati, ostaje nam tek za vidjeti, a o novom će direktoru odlučivati Županijsko turističko vijeće

čitam...