MJERE I NOGOMET

Hoće li se zbog Eura produljiti radno vrijeme kafića? Raspravlja se o radu do ponoći

Sve ovisi o ovotjednim brojkama i onome što će reći struka kao zadnju riječ u eventualnom dodatnom popuštanju mjera.

14:27h
0
Hrvatska EngleskaSvjetskoprvenstvoZrinskitrgKprivnica
Foto: Ivan Brkić

Europsko prvenstvo u nogometu samo što nije počelo, pa ne čudi što vlasnici kafića računaju produljenim radnim vremenom nadoknaditi izgubljeno tijekom korone, piše jutarnji.hr.

Ovih dana zato je pritisak na Nacionalni stožer popriličan, a sve ne bi li se moglo raditi do ponoći dokad bi mogle potrajati neke utakmice. Mnogi će reći da jedan sat dulje rada i nije neki problem, barem što se tiče “širenja korone”. No, kako saznaju iz Jutarnjeg, u Stožeru pušu na hladno i ne žele odlučiti na prečac. Kažu, sve ovisi o ovotjednim brojkama i onome što će reći struka kao zadnju riječ u eventualnom dodatnom popuštanju mjera.

Naime, brojke su zaista dobre pa je jučer bilo samo 157 novih slučajeva covida-19, a u bolnicama tek 579 pacijenata. Šest osoba je preminulo. Ipak, ugostitelji će morati pričekati moguću odluku o produljenju radnog vremena za jedan sat jer, kažu u Stožeru, prioritet je maksimalno smanjenje broja oboljelih koji će biti odlučujući za eventualno ublažavanje mjera idućih dana. Činjenica je da se situacija s virusom popravlja pa se tako i bolnice vraćaju sve više u redovitu djelatnost, uz smanjenje broja covid-kreveta.