Šok na ribičiji

HOROR U DRAVI Ribič upecao ljudsku lubanju, Ivica Kukec: ‘Mislio sam da sam zakvačio panj, a kada sam izvukao…’

Počeo sam dovlačiti do čamca, podigao sam je, upalio lampu da osvijetlim i... lubanja. Moj kolega je bio malo dalje od mene, pomogao mi je da ju podignemo ribičkom kukom, ispričao nam je Ivica Kukec.

11:21h
0

Mirno poslijepodne na Dravi za ribiča Ivicu Kukeca iz Pitomače, jednim se nasvakidašnjim ulovom pretvorilo u pravi horor.

Naime, u utorak oko 18 sati s prijateljem je pecao blizu mosta kod Križnice, pokraj Pitomače, kada je iz vode izvukao – ljudsku lubanju!

– Lovio sam varalicom, koja se pušta do dna pa se nadiže. Već se spustio i mrak. U jednom trenutku sam zakvačio za nešto, mislio sam da sam ‘ulovio’ panj. Počeo sam dovlačiti do čamca, podigao sam je, upalio lampu da osvijetlim, kad ono – lubanja! Moj kolega je bio malo dalje od mene, pomogao mi je da ju podignemo ribičkom kukom – ispričao nam je Kukec.

Nakon toga im nije preostalo ništa drugo, nego da se vrate na obalu i pozovu policiju, koja je preuzela lubanju i trenutno rade na utvrđivanju identiteta.

Kao što kaže Kukec, nikada nije upecao ništa slično, no taj dio Drave ima reputaciju kao mjesto na kojemu se lako može utopiti.

– Sigurno da mi je to bilo iznenađenje. Nije me previše šokiralo, bio sam u ratu i vidio svašta, no ipak me je ovo iznenadilo jer mi nije bilo jasno otkud lubanja. Utope se ljudi… – svjestan je toga naš ribič.

Daljnjom istragom Policijske uprave virovitičko-podravske nastojat će se utvrditi identitet posmrtnih ostataka.