STRAH

Horor priča Koprivničanca Zorana Odžića proglašena najboljom na natječaju Knjižnice Fran Galović

Javno predstavljanje nagrađenih autora i njihovih priča bit će u srijedu 6. listopada u koprivničkoj knjižnici.

12:13h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Priča Zorana Odžića naziva Koprivnička horor priča osvojila je prvo mjesto na trećem kreativnom natječaju za najbolju kratku priču Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica koji se održao pod imenom Strah u Koprivnici. Koprivničancu time pripada i nagrada nakladničke kuće Menadar Media u vidu pet romana prema osobnom odabiru.

Na anoniman natječaj pristiglo je 19 priča, od kojih jedna nije odgovarala uvjetima. Povjerenstvo koje je odlučivalo o njihovoj kvaliteti činile su Dijana Sabolović-Krajina kao predsjednica te članice Lidija Dujić i Nina Tadić. Drugo mjesto i nagradu nakladničke kuće Znanje, odnosno četiri knjige prema odabiru sponzora osvojio je Mile Božičević iz Zagreba za priču Počivalište mira, dok se na trećem našla Ljiljana Štajduhar iz Kašine s pričom Drugi put, za što je dobila tri knjige Šarenog dućana prema osobnom odabiru.

– Cilj natječaja bio je potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način. To uključuje i mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju književne šetnje kao novi vid upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji, a što može biti ponuđeno i kao novi oblik kulturnog turizma u Koprivnici – poručuju organizatori natječaja na koji su priče stigle iz Koprivnice, Zadra, Zagreba, Vukovara, Ludbrega, Glogovca, Virja, Kašine i
Selne.

Javno predstavljanje nagrađenih autora i njihovih priča bit će u srijedu 6. listopada u koprivničkoj knjižnici.