u susjedstvu

HOROR Silovao ju, tukao, zarađivao na njoj i prijetio slanjem eksplicitnih fotografija

Okrivljenik je na opisani način stekao protupravnu korist u iznosu većem od 100.000 kuna.

10:00h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Na sudu u Varaždinu je podignuta optužnica protiv 57-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela silovanja i prostitucije.


Naime, osumnjičen da je od rujna 2016. do studenog 2018. godine u Čakovcu i Zagrebu, nakon što je oštećenica htjela prekinuti intimnu vezu s njim, zatražio da nastave vezu i zaprijetio da će poslati njezine eksplicitne fotografije i videosnimke njezinoj obitelji i poslodavcu.

Prijetio je da će ubiti nju i njenu obitelj i dići kuću u zrak, a u više navrata ju i fizički napadao, branio joj da izlazi, da kontaktira s drugim osobama i da traži posao te pratio njezino kretanje, čime je savladavao njezin otpor i protivno njenoj volji silovao ju uz istovremena ponižavanja.

Također, tereti ga se i da je od siječnja 2017. do studenog 2018. godine na internetu objavljivao oglase za pružanje seksualnih usluga i dogovarao s većim brojem muških osoba da im oštećenica za iznose od 500 do 1000 kuna pruža seksualne usluge u njegovom stanu u Čakovcu i u Zagrebu, što je ona i činila u strahu zbog fizičkih napada okrivljenika i prijetnji, a primljeni novac je predavala okrivljeniku.

Okrivljenik je na opisani način stekao protupravnu korist u iznosu većem od 100.000 kuna.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu je prihvatilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – javlja Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

čitam...