Horvat prvak Hrvatske, Špernjak viceprvak, a Džanko treći

21:03h
0
Ivan Špernjak, Nikola Horvat i Domagoj Džanko // Foto: HK Podravka

Prvenstvo Hrvatske za uzraste starijih dječaka u hrvanju grčko-rimskim načinom održano je protekle subote u Zagrebu, u dvorani SŠD Peščenica.

U konkurenciji preko 150 hrvača iz 22 hrvatska kluba, Podravka se na natjecanju predstavila sa četvoricom svojih hrvača pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca.

U vrlo jakoj konkurenciji do 59 kilograma Nikola Horvat s pet pobjeda je osvojio novi naslov državnog prvaka. Redom je pobijedio: Vita Matekovića iz Lokomotive, Tina Fištera iz Metalca, Filipa Smetka iz Sesvetskog Kraljevca, Kadriju Flamura iz Hrvatskog dragovoljca i favoriziranog Nenada Jotanovića iz Zagreba u finalu.

Ivan Špernjak je u najtežoj kategoriji do 100 kilograma s dvije pobjede nad Mariom Škrlin-Batinom iz Bistre i Bojanom Jazbašićem iz Gavrilovića te porazom od Ante Milkovića osvojio drugo mjesto

Odličje brončanog sjaja osvojio je Domagoj Džanko nastupom u kategoriji do 42 kilograma.

Prvu borbu je izgubio od vrlo dobrog hrvača iz Sesvetskog Kraljevca Frana Šačića da bi u borbi za treće mjesto pobijedio Nikolu Pajura iz Vrbovca.

Četvrti natjecatelj Podravke, Stefan Ostoić nastupio je u kategoriji do 47 kilograma. Nažalost, ozljeda koju je zadobio na posljednjem treningu uoči Prvenstva za njega je bila kobna. Iako je izvukao dobar startni broj, prvu borbu je izgubio od Stefana Zečevića iz Siska.

Kako isti nije ušao u finale, Stefan je izgubio i pravo da se kroz repasaž bori za plasman od prvog do trećeg mjesta. U ekipnom plasmanu Podravka je s tri odličja zauzela vrlo dobro peto mjesto.