transfer

Horvatinović se nakon kratke austrijske epizode vraća u ŽNL: Imao sam dosta ponuda, važna mi je i kvaliteta suigrača

Osim financijske strane bitna mi je i atmosfera u klubu kao i kvaliteta igrača da bih uopće pristupio klubu, a Kunovec po kvaliteti definitivno prednjači u županijskom nogometu, rekao nam je Horvatinović.

21:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Bratstvo iz Kunovca i u sljedećoj će se sezoni natjecati u Prvoj ŽNL. U netom prekinutom prvenstvu završili su kao drugoplasirana momčad, a kako bi pokušali napraviti korak više za novu sezonu doveli su novo ime u napad. Radi se o Josipu Hovatinoviću, dobro znanom županijskom napadaču.

Dolazi iz autstrijskog SC Kemetena u kojem je proveo malo vremena. Naime, tamo je otišao zimos, a pandemija koronavirusa prekinula je natjecanja i u susjednoj zemlji. Horvatinović je u Austriji prošao pripreme i taman vikend prije početka prvenstva zatvorili su granice.

– Bojimo se zatvaranja granica na jesen, ne želim da dođe do situacije da zatvore granice, a unutar države se igra nogomet. Da se nije pojavila korona definitivno bih ostao u Austriji jer su uvjeti daleko bolji nego tu. Imao sam dosta ponuda, imam ih i sada, a Kunovec me ima na piku duže vrijeme. Od svih ponuda koje sam dobio njihova je bila najbolja, a i veliku ulogu igralo je prijateljstvo sa Zrinskim – govori Horvatinović za ePodravinu.

– Osim financijske strane bitna mi je i atmosfera u klubu kao i kvaliteta igrača da bih uopće pristupio klubu, a Kunovec po kvaliteti definitivno prednjači u županijskom nogometu. Nisam stao trenirati u vrijeme pauze, korona me nije omela – otkrio je.

U planu mu je naredno vrijeme igrati u Kunovcu gdje misli dati sve od sebe, a Austrija će mu biti rezervna opcija. Prije austrijskog kluba Horvatinović je igrao za drnjanski Tomislav, a prošao je i Slavenovu školu nogometa. Uz nastupe za druge strane klubove Horvatinovič je još igrao za novigradsku Dravu i zagrebački Maksimir. Upisao je i pokoji nastup za mladu hrvatsku reprezentaciju.

čitam...