Veliki čovek z Maloga sela

U Hotelu Podravina predstavljena knjiga Dragutina Kokše

10:32h
0
IMG m
Mario Kolar, Dragutin Kokša i Andrija Ivančan na predstavljanju knjige Veliki čovek z Maloga sela // Foto: kckzz.hr

U sklopu predstavljanja održana je i izložba slika Likovne sekcije Podravka 72 i Likovno kreativnog centra Koprivnica te izložba slika poznatog koprivničkog slikara Ivana Andrašića.

U Hotelu Podravina u Koprivnici prošlog je vikenda u organizaciji Hrvatske matice iseljenika održano predstavljanje knjige predsjednika Društva za povjesnicu i starine Molve Dragutina Kokše pod nazivom Veliki čovek z Maloga sela.

Knjigu su predstavili dr. Mario Kolar, etnolog i voditelj Zimske škole folklora Andrija Ivančan te sam autor knjige Dragutin Kokša. Kokša je zahvalio svima na doprinosu, a posebno Koprivničko-križevačkoj županiji pokrovitelju ovogodišnje Škole što je podržala inicijativu da škola bude posvećena upravo osnivaču i dugogodišnjem voditelju škole dr. Ivanu Ivančanu.

Zadovoljstvo što se knjiga predstavlja u sklopu ovogodišnje Zimske škole folklora koja se po drugi puta organizira upravo u Koprivničko-križevačkoj županiji iskazao je zamjenik Pal naglasivši kako je ovom knjigom predstavljena tradicija, kulturna baština te kulturne vrijednosti našeg kraja i upravo je to izuzetno važno kako bi mladi naraštaji upoznali našu folklornu baštinu i širili je dalje.

Predstavljanje knjige bila je prilika da se polaznici škole upoznaju s radom i djelom poznatog hrvatskog etnologa i dugogodišnjeg voditelja škole te generalnog i umjetničkog ravnatelja Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO dr. Ivana Ivančana.

U sklopu predstavljanja održana je i izložba slika Likovne sekcije Podravka 72 i Likovno kreativnog centra Koprivnica te izložba slika poznatog koprivničkog slikara Ivana Andrašića čija slika ujedno i krasi naslovnicu knjige Veliki čovek z Maloga sela, a tijekom večeri za kulturno umjetnički dio programa pobrinuli su se Tamburaški sastav i Folklorna skupina KUD-a Molve.