U SLOVAČKOJ I MAĐARSKOJ

HPD Ferdo Rusan iz Virja oduševilo publiku na Međunarodnom Novohradskom Folklornom Festivalu

Na festivalu su uz Virovce sudjelovale i folklorne skupine iz Meksika, Rusije, Portugala, Poljske, Slovačke i Mađarske.

11:34h
0
Foto: Krešimir Blažek

Članovi HPD-a Ferdo Rusan iz Virja sudjelovali su na 24. Međunarodnom Novohradskom Folklornom Festivalu koji je održan u Slovačkoj i Mađarskoj od 25.do 28. Srpnja.

Festival je sufinanciran sredstvima iz programa Interreg kao projekt prekogranične suradnje Slovačke i Mađarske. Na festivalu su uz Virovce sudjelovale i folklorne skupine iz Meksika, Rusije, Portugala, Poljske, Slovačke i Mađarske.

Otvorenje Festivala je bilo podno starog grada Šomoške na samoj granici Slovačke i Mađarske. Uslijedio je večernji nastup na glavnom gradskom trgu u mađarskom gradu Salgotarjanu. U petak je bila generalna proba u Lučencu u Slovačkoj. Poslije podne slijedio je odlazak u malo mjesto Treblovce gdje su nastupili i Rusi.

Subotnji večernji program u amfiteatru gradskog parka u Lučencu pred prepunim
gledalištem bio je zaista impresivan. Temperamentni Mađari, Slovaci i Poljaci i neizmjerno simpatični Portugalci zagrijali su publiku prije nastupa HPD Ferdo Rusan.
Pjesmama i plesovima Podravine te izvođenjem slovačke narodne pjesme na kraju nastupa oduševili su publiku. Program su začinili virtuozni Rusi i fantastični Meksikanci.