Teška situacija

Hrabra Ane Mari Ljutić bori se s rakom, a suprug je ostao bez posla, četveročlana obitelj živi od 2100 kuna

Iako se njeno stanje tijekom zime poboljšalo, sada ponovno nije dobro.

13:30h
0
Izvor: net.hr

Zagrepčanka Ane Mari Ljutić tri godine već vodi borbu s teškom bolešću, a sada je njen suprug Dino Ljutić ostao bez posla nakon što se restoran gdje je radio kao kuhar zatvorio zbog krize.


Njoj je, kako piše net.hr, tijekom druge trudnoće dijagnosticiran agresivni rak dojke koji je metastazirao po cijelom tijelu, a ponajviše na kralježnicu. Zbog edema na mozgu liječnici joj nisu davali mnogo izgleda za preživljavanje. Bilo je upitno hoće li doživjeti Božić 2017. godine. Rodila je drugog sina Matiasa carskim rezom i preživjela do danas, no na skupim je tretmanima i liječenjima.

– Preživjela je pakao. Bila je u komi četiri mjeseca u bolnici, s pelenama. Višestruki epileptični napadi prerasli su u neepileptičke psihogene napadaje koji iziskuju dodatna istraživanja i liječenje u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Ona, nažalost, ni danas  još ne zna čitati, pisati, kuhati, voziti automobil, prati rublje… sve što je ranije znala. Praktički je bila poput biljke i sve je morala učiti ispočetka. U velikoj mjeri je i uspjela – kazao je njezin suprug Dino prošle jeseni.

Iako se njeno stanje tijekom zime poboljšalo, sada ponovno nije dobro.

– Bili smo na dobrom putu, a onda se, nažalost, zbog ove situacije s koronavirusom stalo s pretragama. Onkološko liječenje je nastavljeno, ali stanje joj se pogoršalo – kazao je suprug Dino.

Uz sve to, on je bez posla od početka krize zbog koronavirusa. Restoran u kojemu je radio zatvoren je, gost u njemu je bio jedan od prvih oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj. Kasnije je ostao zatvoren zbog uvedenih mjera, tako da četveročlana obitelj sada živi od 2100 kuna.

Svi koji žele pomoći hrabroj mami Ana Mari i njezinoj obitelji, mogu to učiniti uplatom na račun:

IBAN: HR 6923600003118377632 u Zagrebačkoj banci (na ime Dino Ljutić)

ili

ZABAHR2X (SWIFT za uplate iz inozemstva)

opis plaćanja: donacija 

poziv na broj: 00 111

čitam...