Nezadovoljstvo u HSS-u

Hrg dobio protukandidata

15:45h
0
Branko Hrg, šef HSS-a i križevački gradonačelnik // Foto: HSS
Branko Hrg, šef HSS-a i križevački gradonačelnik // Foto: HSS

Vrijeme je da se stranka pomladi i osvježi nekim novim razmišljanjima. Moj cilj je vratiti stranci snagu kako bi bila dovoljno jaka da na izbore izlazi samostalno ili barem kao ravnopravan partner – kazao je Nenad Matić, kandidat za predsjednika HSS-a.

Nenad Matić, predsjednik zagrebačke gradske organizacije HSS-a, inače rodom iz Koprivničkih Bregi, objavio je svoju kandidaturu za predsjednika stranke.


– Moje nezadovoljstvo vođenjem HSS-a traje već duže vrijeme. Prije dvije godine na stranačkoj skupštini požalio sam se protiv predsjednika, ali s time nikada nisam izlazio u javnost jer sam smatrao da se problemi rješavaju na tijelima stranke – rekao je Matić.

Objasnio je kako je povod za njegovu kandidaturu prije svega jako loš izborni rezultat, ali i loše pregovaranje u formiranju nove vlasti.

– Odgovornost za ovakvu situaciju je na selektoru, odnosno na prvom čovjeku stranke. Uvjeren sam da ću postati novi predsjednik te smatram da je vrijeme da se stranka pomladi i osvježi nekim novim razmišljanjima. Moj cilj je vratiti stranci snagu kako bi bila dovoljno jaka da na izbore izlazi samostalno ili barem kao ravnopravan partner – kazao je Matić i objasnio da ima sve predispozicije i odlike HSS-ovog karaktera, prije svega u stranci je od 1995. godine te je oženjen, otac troje djece i ima svoj OPG.

S obzirom na to da je izborna skupština zakazana za 19. ožujak, Branko Hrg, predsjednik HSS-a nije želio komentirati ovu kandidaturu, ali je na svom facebook profilu istaknuo da se nada da se Matić “neće predomisliti te da će biti još kvalitetnih kandidatkinja i kandidata”.

S druge strane, Darko Koren, koprivničko-križevački župan, bio je vrlo slikovit i rječit.

– Ne znam što bih rekao na tu veleumnu ideju. Promatram ju kao dio unutarstranačkih dvorskih bitaka kakvih ima u svim strankama prilikom stranačkih izbora. Matić po meni nije ozbiljan kandidat, nego je u nečijem timu – istaknuo je Koren.

Objasnio je kako je Matić do sada sudjelovao u svim stranačkim rušenjima pa je tako rušio Zlatka Tomčića, Josipa Friščića, a sada, kaže Koren, i Branka Hrga.

– Možda bi bilo dobro da postane predsjednik, on bi valjda sam sebe rušio – zaključio je Koren.

Osvrnuo se i na svoj mogući odlazak u Sabor ukoliko Hrg uđe u Vladu.

– Još u kampanji rekao sam da ću mandat župana odraditi do kraja, a tada ćemo se u stranci dogovoriti što je za sve najbolje – dodao je Koren.

 

čitam...