Hrupec: Nadam se da možemo odigrati odličnu tekmu i dobiti Györ

14:56h
0
100705-hrupec-m

Trener Podravke Vegete Neven Hrupec uoči utakmice 4. kola Lige prvakinja u nedleju u 14,30 sati s Györom traži potporu publike i strpljenje u izrastanju ekipe. A rukometašice će se maksimalno truditi da odigraju dobro i – pobijede.

– Čeka nas izuzetno teška utakmica, teža nego u Györu. Iako smo se dobro pripremili, očekuje nas teška borba. Spremni smo za jako čvrstu 6-0 obranu, a koliko smo se mi pripremili, sigurno se i Györ pripremio dobro i za nas. Nadam se da će djevojke odigrati utakmicu kako treba, pripremamo se cijeli tjedan, analiziramo, pa neka i odigramo loše, ali bi stvarno htjeli da dođemo do dva boda, koji bi nam puno značili za naše samopouzdanje i daljnji nastavak natjecanja. Makar, i u tri protekle utakmice nema puno toga za predbaciti, pogotovo s obzirom na grupu koju smo izvukli. Mislim da su djevojke dale maksimum – kaže Neven Hrupec.

Györ je izuzetno jak.

– Zadnja utakmica u Ljubljani protiv Krima stvarno je pokazala demonstraciju njihove moći i ne bih se složio da je Krim tu utakmicu igrao loše, nego bih rekao da je igrao onoliko koliko mu je Györ dao. Györ će ovoga puta biti jači za igračicu Amorim, koja se nakon ozljede vratila u ekipu i koja je u srijedu odigrala cijelu utakmicu u prvenstvu Mađarske. Györ će, dakle, biti kompletan – tvrdi Hrupec.

Vapaj za galsnom potporom publike

– Mi smo u srijedu igrali u Samoboru i pokušali smo poštedjeti rukometašice koje nose najveći teret. I bioritam smo podredili utakmici s Györom, treniramo u vrijeme utakmice, u 14 sati svakoga dana, svakoga dana obavljamo analize i mislim da ćemo sigurno biti taktički spremni. Pitanje je hoće li nam to biti dovoljno, ali se nadam da hoće. I moja poruka bi bila da sam malo ljubomoran na ekipu Györa koja ima tako veliku potporu u dvorani. Tko je bio u Györu zna da se ta potpora sat vremena prije utakmice čula i 500 metara dalje, izvan dvorane. Čitajući njihove portale vidim da su jako razočarani što imaju tako malo karata, mali je kapacitet dvorane i oni bi vjerojatno našu dvoranu popunili. Ovim putem apeliram: ovim djevojkama treba pomoć i treba im podrška, ne treba im kazališna publika koja će doći gledati i uočavati njihove eventualne nedostatke, pogreške, nego da u tako teškoj utakmici pomogne i da publika bude dodatni motiv da igračice iz sebe izvuku maksimalne napore, da izvuku 120 posto sebe. Ako tako ne budemo mogli odraditi utakmicu, teško da onda možemo računati na bodove. Dakle, sve djevojke moraju dati izvan svojih mogućnosti i tek onda možemo možda napraviti jedno malo čudo i pobijediti favoriziranu ekipu Györa.

Györ je iz utakmice u utakmicu sve bolji

Činjenica je da se Györ vidljivo diže u formi.

– Evidentno je kako Liga prvakinja odmiče Györ svoju formu diže, evidentno je da je to ekipa koja je možda favorit ove grupe za mjesto broj 1, njihov cilj je realan, smatraju da se mogu izboriti za polufinale Lige prvakinja. Doći će ovamo po bodove da si osiguraju nastavak natjecanja. Formu su im podigle i golmanice Palinger i Lunde, koje su možda najjači vratarski tandem u svijetu ovoga trenutka, Görbicz koja se u odnosu na prve dvije utakmice, u trećoj potpuno razigrala, vratile su se Amorim i Spiridon. Jedna su od boljih ekipa u Europi i samim tim smo utakmicom u Mađarskoj dokazali da smo odigrali jako zrelo i jako dobro i šteta da tamo nismo došli do bodova. Kako god okrenemo, oni su favoriti u svakom segmentu, ali favorit uvijek ne pobjeđuje. Nadam se da možemo odigrati odličnu tekmu i dobiti Györ – izvire iz Hrupeca optimizam.

Pristup i volja nisu upitni

– Djevojke maju volju. Pokazale su, stvarno su odigrale za udžbenike 30 minuta obrane, ali je realnost da smo mi ovoga časa ”tanki”. Zbog toga puno u ovoj utakmici očekujem od Kožnjak i Petković. To je bitno. Ako te dvije igračice, jedine koje mogu odmijeniti starije igračice i mogu nešto ”odvrtjeti”, ako one ne donesu u igru preokret, svježinu, onda smo u problemu. Od ostalih mladih igračica u takvoj teškoj utakmici bilo bi suludo očekivati da će one nešto pomaknuti. Dakle, volja i želja postoje, samo je pitanje realnosti možemo li protiv takvih. Sjetimo se: Spiridon je vrhunski pivot, Görbicz, Gros, Bradeanu, Amorim, pokrivene su na svim pozicijama, pa Lunde i Palinger… Vjerojatno si mi u Podravki ne možemo priuštiti ni jednu od tih igračica.

Bez ”povijesnih utakmica”, to je samo psihološki teret

Na kraju, Hrupec zaziva ”da ne igramo povijesnu utakmicu”, jer je to psihološki teret da ”moramo dobiti”.

– Nećemo zbog te utakmice ispasti iz Europe, igramo Europu, dobro igramo Europu, po tv postajama i Europsortu i drugim dobro prezentiramo i rukomet i grad i tvrtku. Nažalost, nema bodova, ali bude i to došlo, trebamo biti strpljivi i raditi ovako i ja se nadam da će sve biti OK.