Hrvač Stjepan Margić osvojio naslov Svjetskog prvaka na 12. svjetskom veteranskom prvenstvu

12:51h
0

Stjepan MargićHrvač hrvačkog športskog kluba Podravka, Stjepan Margić osvojio je naslov Svjetskog prvaka na 12. svjetskom veteranskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim načinom koje se održalo u Srbiji, Beogradu od 12.-16.08.2010. godine.

Stjepan Margić izuzetan je gluhi sportaš koji živi i radi u Austriji, a natječe se u sustavu športa gluhih i u sustavu športa čujućih za hrvački športski klub Podravku iz Koprivnice. U klupskom aranžmanu, a ponajviše zahvaljujući i financijskim injekcijama hrvatskog športskog saveza gluhih, te zajedno sa trenerom Vedranom Blažekovićem i klupskim hrvačem Sandrom Frankolom, Stjepan je odradio ni malo lake sedmodnevne specifično-tehničke i taktičke pripreme u Pakoštanima. 

Stjepan MargićIako se isto tako dobro pripremio i prošle godine, Stjepan nije uspio osvojit medalju na 21. Ljetnim olimpijskim igrama za gluhe u Tajvanu (7. mjesto u grčko-rimskom i slobodnom načinu), no njegova dugogodišnja ljubav prema hrvanju i upornost u treniranju donijela mu je toliko željenu svjetsku medalju, prvu i to zlatnu nastupom u Beogradu u kategoriji do 63 kilograma, divizija B,  starosne skupine od  41. do 45 godina.

 

Već u prvom kolu Margić je najavio odličan rezultat pobijedivši aktulanog veteranskog prvaka svijeta, Senada Rizvanovića, reprezentativca Srbije rezultatom 1:0, 4:0. Odličnu pripremljenost iskoristio je novom pobijedom u polufinalu protiv predstavnika Ukrajine, Mykola Zhytoza  rezultatom 0:1,1:0 i 0:5. Tom pobijedom osigurao je finale u kojemu je također zablistao pobijedom protiv izuzetno dobrog predstavnika Rusije, Alexey Chiastyakova rezultatom 0:2, 2:0 i 4:0. 

Usprkos dobroj pripremljenostri, velika zahvala za ostvaren rezultat ide i treneru Miroslavu Mihalcu, treneru koji je vodio Stjepana na prvenstvu, koji je na vrlo profesionalan i taktičan način Stjepana doveo do zlata. Iz Hrvačkog kluba kažu kako je ovo najvrijedniji rezultat ostvaren u osamdeset četiri godine postojanja Kluba.

čitam...