Verčević sedmi

Hrvači Podravke Benko i Zadravec osvojili zlato i srebro na Božićnom turniru u Zagrebu

U izuzetno jakoj konkurenciji do 53 kilograma Ivan Adžaga plasirao se na osmo mjesto. Zabilježio je jednu pobjedu i dva poraza. Bio je bolji od Petrić Leona iz Vindije, a izgubio od Michailidis Alexsandrosa iz Grčke. U repasažu također je izgubio od Hlatki Davida iz Petrinje.

09:38h
0
Foto: HK Podravka
Foto: HK Podravka

Josip Benko zlatni, a Filip Zadravec srebrni na Božićnom turniru u Zagrebu

Hrvači Podravke, njih šestoro, pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca protekloga vikenda nastupili su na posljednjem ovogodišnjem turniru iz kalendara u Zagrebu na tradicionalnom, 26. po redu, Međunarodnom Božićnom turniru koji se u organizaciji Hrvatskog hrvačkog saveza i Saveza hrvačkih sportova Grada Zagreba održao u dvorani SŠD Peščenica.

Kao i na prijašnjim turnirima pravo nastupa imali su samo hrvači u uzrastima starijih dječaka i kadeta koji su kroz kvalifikacije stekli pravo nastupa. Konkurencija i kvaliteta na ovogodišnjem turniru bila je jaka, a nastupilo je ukupno 33 ekipe i 198 natjecatelja iz Slovenije, Grčke, Srbije, Hrvatske, Mađarske, Češke, Rumunjske, Poljske, Moldavije, Italije, Bugarske i Hrvatske. U konkurenciji starijih dječaka, odnosno 85 natjecatelja, Podravku su predstavljala četvorica hrvača.

Najuspješniji bio je Josip Benko koji je u kategoriji do 59 kilograma osvojio prvo mjesto. Zabilježio je tri glatke pobjede i to nad Ivanom Kneževićem iz Slatine, Georgiosom Syropolosom iz Grčke te nad Andrijom Mihajlovićem iz Srbije. Jednu stepenicu niže, odnosno sjajno drugo mjesto osvojio je i Filip Zadravec u kategoriji do 73 kilograma. On je natjecanje počeo sa tri vrlo uvjerljive pobjede i to nad Szabom Balint iz Mađarske, Radičević Antonijem iz Hrvatskog dragovoljca i nad predstavnikom iz Češke, Palu Davidom. Finalnu borbu nažalost izgubio je protiv vrlo dobrog predstavnika iz Italije Oleia Alessandra.

U izuzetno jakoj konkurenciji do 53 kilograma Ivan Adžaga plasirao se na osmo mjesto. Zabilježio je jednu pobjedu i dva poraza. Bio je bolji od Petrić Leona iz Vindije, a izgubio od Michailidis Alexsandrosa iz Grčke. U repasažu također je izgubio od Hlatki Davida iz Petrinje. Karlo Mijatović u kategoriji je do 66 kilograma izgubio svoju prvu borbu, a kako njegov protivnik nije došao do finala, njemu je time bilo i onemogućeno daljnje natjecanje kroz repasaž.

Foto: HK Podravka
Foto: HK Podravka

U uzrastima kadeta nastupilo je ukupno 113 natjecatelja, a Podravku su predstavljali Filip Verčević i Valent Delimar. Filip Verčević nastupio je u kategoriji do 58 kilograma u kojoj je osvojio sedmo mjesto. Na početku natjecanja pobijedio je tehničkom superiornošću Cigelj Antonija iz Sesveta da bi nakon toga doživio neočekivani poraz od predstavnika iz Italije Rivalt Leona. Talijan nije ušao u finale i samim time natjecanje za Verčevića bilo je završeno.

Valent Delimar imao je samo jednu borbu u kategoriji do 50 kilograma koju je nažalost izgubio od predstavnika iz Hrvatske, Prihistal Tina, a kako Tin nije ušao u finale i za njega je time natjecanje bilo završeno.

čitam...