PRVENSTVO HRVATSKE

Hrvači Podravke se s nacionalnog natjecanja vratili s tri brončane medalje

Podravka je zbog ozljeda i viroza nastupila bez pet svojih hrvača čime je, ujedno, prekinuta klupska dominacija posljednje dvije godine.

09:24h
0
Foto: Hrvački klub Podravka

Hrvački klub Podravka imao je pet predstavnika na Prvenstvu Hrvatske za uzraste mlađih dječaka rođenih 2006. i 2008. u hrvanju grčko-rimskim načinom koje se u subotu održalo u Zagrebu, u dvorani SŠD Peščenice.


Ivan Benko prošle se godine okitio naslovom prvaka Hrvatske, no ove godine natjecanje je zaključio na trećem mjestu kategorije do 40 kilograma. Upisao je četiri pobjede i jedan poraz.

Brončana medalja pripala je i Marku Špernjaku. U kategoriji do 54 kilograma ostvario je tri pobjede i jedan poraz. Još jedna brončana medalja otišla je u ruke Ivana Čordaša. U kategoriji do 65 kilograma tri je puta slavio te jednom izgubio.

Premijerni nastup na ovome natjecanju imao je Luka Šulj. Kao ulazno godište, s po dvije pobjede i poraza, stigao je do vrlo dobrog petog mjesta u kategoriji do 59 kilograma. Dio najbrojnije kategorije do 49 kilograma bio je Filip Šprem. Iako je otvorio pobjedom, u šesnaestini finala pobijedio ga je od šibenskog predstavnika koji, pak, nije došao do finala, čime je mladom Podravkašu onemogućen prolazak kroz repasaž. U konačnici mu je pripalo deseto mjesto.

Inače, Podravka je zbog ozljeda i viroza nastupila bez pet svojih hrvača čime je, ujedno, prekinuta klupska dominacija posljednje dvije godine. Ekipni naslov pripao je Sesvetskom Kraljevcu. Podravkaše su vodili treneri Saša Šprem i Vedran Blažeković.

čitam...