nastup sedmorice

Hrvači Podravke vratili se kući bez medalja s jakog međunarodnog turnira u Sesvetskom Kraljevcu

Filip Šprem nastupom u kategoriji do 44 kilograma natjacanje je završio bez plasmana izgubivši dvije borbe i to od Šveđana i Grka.

09:47h
0
Foto: HK Podravka
Foto: HK Podravka

Sedam hrvača Podravke predvođeni trenerima Ivanom Lončarićem i Sašom Šprem protekloga vikenda nastupili su u Sesvetskom Kraljevcu, školsko-sportskoj dvorani Iver na jakom 6. međunarodnom turniru Sesvetski Kraljevac Open. Turnir je ove godine bio najjači do sada i okupio je 215 natjecatelja iz 33 kluba te 11 zemalja (BiH, Grčka, Moldavija, Ukrajina, Rumunjska, Češka, Slovačka, Srbija, Švedska, Mađarska i Hrvatska).

Iako je turnir bio organiziran za uzraste starijih (2003.-2004.) i mlađih dječaka (2005.-2007), ekipu Podravke činili su samo hrvači u mlađem uzrastu. Sam sistem natjecanja bitno je bio drugačiji od dosadašnjih i uobičajenih natjecanja, odnosno natjecanje je bilo organizirano tako da su hrvači bili razvrstani po kategorijama u dvije grupe, a eliminacija s natjecanja uslijedila tek nakon drugog poraza.

Iako nisu osvojili medalje, najbolje u takovom okruženju snašli su se Ivan Benko i Patrik Raknić. Ivan Benko nastupio je u kategoriji do 36 kilograma. On je u svojoj kategoriji zabilježio tri pobjede i to protiv predstavnika iz Gospića, Grčke i Rumunjske, a doživio je i tri poraza od Grka, Mađara i Šveđana što mu je to bilo dovoljno tek za peto mjesto. Natjecanje je odlično odradio i Patrik Raknić koji je u kategoriji do 40 kilograma bio također peti. On je pobjedio dva predstavnika iz Gospića te hrvača iz Siska i Češke dok je izgubio od dva predstavnika iz Ukrajine i Mađarske.

Filip Šprem nastupom u kategoriji do 44 kilograma natjacanje je završio bez plasmana izgubivši dvije borbe i to od Šveđana i Grka. Isti scenariji imao je i Roko Petrović koji je unatoč nekoliko dekagrama viška na vagi prebačen u prvu višu kategoriji od svoje dosadašnje i to u kategoriju do 49 kilograma. On je izgubio od Mađara i Čeha te također ostao bez plasmana.

Petar Sočev nastupio je u kategoriji do 49 kilograma u kojoj je zabilježio jednu pobjedu protiv predstavnika iz Srbije i dva poraza od hrvača iz Mađarske i Marka Špernjaka iz Podravke. Nakon drugog poraza za njega je natjecanje završilo bez plasmana. U istoj težinskoj kategoriji Marko Šprenjak zabilježio je dvije pobjede (Srbija i Hrvatska) te dva poraza (Mađar, Šveđan).

Ostaje žal za neosvajanjem barem jedne medalje no turnir i prikazano hrvanje, kao i uočeni nedostaci u napadu i obrani uvelike će biti od pomoći u planiranju budučeg trenažnog procesa.

čitam...