Hrvačice i hrvači Podravke u vratili se iz Austrije s tri zlatne i tri srebrne medalje

U kategoriji do 36 kilograma u uzrastu dječaka, Viktor Srpak sa jednom pobjedom i tri poraza na kraju morao se zadovoljiti tek sa šestim mjestom.

09:32h
0
Foto: HK Podravka
Foto: HK Podravka

Šest medalja, od čega tri zlatne i tri srebrne medalje osvojile su hrvačice i hrvači hrvačkog kluba Podravka na 9. Međunarodnom memorijalnom hrvačkom turniru u hrvanju slobodnim načinom za uzraste djevojčica i dječaka Mag. Ladislav Mylnek koje se je održalo u austrijskom mjestu Soding.

U konkurenciji preko 150 natjecatelja iz Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Srbije, Slovenije i Hrvatske, boje Podravke pod vodstvom trenera Luke Mihalca i Vedrana Blažekovića branile su četiri djevojčice i tri dječaka.

Lara Blažeković u težinskoj kategoriji do 25 kilograma sa dvije uvjerljive pobjede tušem osvojila je prvo mjesto. Isti broj pobjeda i prva mjesta osvojile su Lana Nogić i Dina Vida Horvat. Dina je prvo mjesto osvojila u kategoriji do 39 kilograma, dok je Lana bila uvjerljiva u kategoriji do 51 kilogram.

Druga mjesta osvojili su Marko Špernjak, Ivan Benko i Jelena Mijatović. Marko u kategoriji do 50 kilograma, Ivan u kategoriji do 34 kilograma dok je u kategoriji do 33 kilograma drugo mjesto pripalo i Jeleni Mijatović.

Nažalost u težinskoj i najbrojnijoj kategoriji na turniru, kategoriji do 36 kilograma u uzrastu dječaka, Viktor Srpak sa jednom pobjedom i tri poraza na kraju morao se zadovoljiti tek sa šestim mjestom.

Iako je prošlih godina ovaj turnir bio ‘laganiji’, kvaliteta na ovogodišnjem turniru bila je jača i brojnija. Rezultat ostvaren na turniru nije izostao, no prvenstveno ovo natjecanje je poslužlio kao odlična prilika i kontrola trenutnih mogučnosti hrvačica i hrvača pri čemu je glavni zadatak bio uočiti neke od tehničko-taktičkih pogrešaka koji će se ispravljati i planirati u budućim trenažnim procesima, prvenstveno za najvažnija natjecanja u godini koja tek dolaze.

čitam...
Loading...