Hrvanje // Filip Verčević obranio naslov prvaka Hrvatske

09:28h
0
Alen Nogić i Filip Verčević // Foto: HK Podravka

Prošlog vikenda održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe dječake u hrvanju grčko-rimskim načinom na kojem su dvije medalje osvojili i članovi Hrvačkog kluba Podravka. Natjecanje je održano u Ludrebgu u organizaciji Hrvačkog kluba Ludbreg.

Pravo nastupa imali su dječaci rođeni od 2002. do 2004. godine, a na prvenstvu se okupilo 144 hrvača iz 23 kluba.

Boje Podravke branilo je sedam malih hrvača. Luka Matiša nastupio je u kategoriji do 33 kilograma te je s jednom pobjedom i dva poraza u konkurenciji 11 hrvača zauzeo peto mjesto.

Fran Jakupanec nastupio je u kategoriji do 36 kilograma te s dvije pobjede i dva poraza u konkurenciji 20 hrvača zauzima peto mjesto.

Ivan Deković nastupio je također u kategoriji do 36 kilograma te isto kao i Fran zauzima peto mjesto s identičnim omjerom pobjeda i poraza.

Valent Delimar nastupio je u kategoriji do 40 kilograma te s jednom pobjedom i dva poraza zauzima peto mjesto u konkurenciji 19 hrvača.

Filip Verčević nastupio je također u kategoriji do 40 kilograma te s četiri uvjerljive pobjede obranio prošlogodišnji naslov i suvereno zauzeo prvo mjesto.

Filip Zadravec nastupio je u kategoriji do 49 kilograma te s jednim porazom ostao bez plasmana.

Alen Nogić nastupio je u kategoriji do 54 kilograma te s dvije pobjede i jednim porazom u konkurenciji 12 hrvača zauzeo treće mjesto.

U ekipnom poretku prve su bile Sesvete, dok je Podravka zauzela šesto mjesto.

Osim mlađih dječaka, snage su odmjerili ”Črni maček” i ”Medvjedić Lino” u egzibicijskoj borbi koja je završila bez pobjednika. Na ovom natjecanju nastupio je i naš olimpijac Neven Žugaj, no ovoga puta u ulozi trenera sa svojim mladim nadama.

Ovog vikenda mladi hrvači Podravke putuju na dva natjecanja. U subotu imaju okršaj starijih dječaka na njihovom državnom prvenstvu koje će se održati u Zagrebu, a u nedjelju odlaze u mađarski Szigetvar na jaki međunarodni turnir za dječake i djevojčice.