Hrvanje // Verčević i Nogić prvaci Hrvatske, Jakupanec srebrni

19:24h
0
Podravkini hrvači s osvojenim odličjima // Foto: HK Podravka

Nakon prošlotjednog Prvenstva Hrvatske za kadetkinje i mlađe djevojčice, u Ludbregu je u nedjelju održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe dječake u hrvanju slobodnim načinom.

Treneri Hrvačkoga kluba Podravka Miroslav Mihalec i Ivan Lončarić za ovo prvenstvo spremili su šestoricu hrvača, koji su postigli odlične rezultate.

Filip Verčević na pobjedničkom postolju // Foto: HK Podravka

Filip Verčević osvojio je prvo mjesto sa četiri vrlo uvjerljive pobjede u kategoriji do 44 kilograma. Prvi je bio i Alen Nogić, također s istim omjerom pobjeda, u kategoriji do 54 kilograma.

Nažalost, do najsjajnijeg odličja nije uspio doći Fran Jakupanec koji je finalu kategorije do 33 kilograma i nakon vodstva od 6:2 nespretno izgubio tušem.

Alen Nogić // Foto: HK Podravka

Za Podravku još su nastupili Valent i Stjepan Delimar te Filip Zadravec. Oni su u prvom kolu izgubili, a kako se njihov protivnik nije uspio plasirati u finale, njima je bilo onemogućeno da kroz repasaž borbe dođu do borbi za medalje.

No, iako su upravo njih trojica godištem bili najmlađi na ovom Prvenstvu, iskazani borbenost i htijenje bili su na zadovoljavajućom nivou tako da se njihovi pravi rezultati tek od sada mogu očekivati.

U konkurenciji 124 hrvača iz 22 hrvatska kluba, Podravka je u ekipnom plasmanu klubova s tri odličja i šest hrvača osvojila vrlo vrijedno četvrto mjesto.

Fran Jakupanec // Foto: HK Podravka