Uskoro konačni rezultati testova

Hrvat primljen u bolnicu zbog sumnje na zarazu koronavirusom

Bolesnik je primljen jučer, sinoć je hospitaliziran, jutros smo poslali sve uzorke i u izolaciji je. Čekamo rezultate oko 19 sati poručili su iz Klinike za infektologiju.

16:15h
0
Ilustracija // Foto: Twenty20

Muškarac u bolnici u Osijeku jest pod sumnjom da je zaražen koronavirusom, potvrdio je to ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, za portal 24sata. Jučer je testiran nekoliko puta, i nalaz još nije zaključen, kaže Capak.


Osječanin je po povratku iz Kine dobio temperaturu, no Capek poručuje da se ne treba širiti panika.

– Bolesnik je desetog dana po povratku iz Kine dobio temperaturu jednokratko 38 stupnjeva i postupili smo po pravilima struke. Kolege iz obiteljske medicine su ga najavili i uputili u bolnicu. Mi smo ga primili. On je sad dobro, nema temperaturu i bez poteškoća. U izolaciji je, a prvi rezultati testova su negativni. S obzirom da je on dobro, ako rezultati idućih testova budu negativni, planiramo ga uskoro otpustiti – rekli su iz bolnice u Osijeku te dodali da se ne treba širiti panika jer je to samo standardni postupak.

Večeras će saznati konačne rezultate provedenih testova.

– Čekamo večeras konačne testove. Jučer je kolegica najavila bolesnika, svi smo došli, uzeli materijale i pregledali bolesnika. U pitanju su dva testiranja. Testovi su bili dosad negativni. Bolesnik je primljen jučer, sinoć je hospitaliziran, jutros smo poslali sve uzorke i u izolaciji je. Čekamo rezultate oko 19 sati – rekli su za portal 24sata iz Klinike za infektologiju.

čitam...