Hrvatska danas sa Španjolskom

16:37h
0
101212-hrvatska-m

Hrvatska danas, u četvrtak, u 18,45 sati igra utakmicu 5. kola čevtrfinalne Grupe I. Suparnik je Španjolska. Pobjeda, uz neke druge ”poklopljene” rezultate donosi čak borbu za 5. mjesto s Francuskom.

Bude li Hrvatska četvrta, igrat će za 7. mjesto s Nizozemskom, bude li peta, igrat će za 9. mjesto s Mađarskom, a bude li zadnja u grupi, igrat će za 11. mjesto s Ukrajinom.

Donosimo neke izjave uoči utakmice, snimke kojih dobivamo posredstvom glasnogovornika HRS-a.

Maja Zebić:

OPET GOVORIM I NADAM SE DA JE TO ”BAŠ TA” UTAKMICA

– Nakon svega ovoga što smo napravile dosad nadam se da smo zrele da pobijedimo Španjolsku. Na kraju peto misto bi bilo… Izvukle bi se iz svega ovoga lošeg što smo do sada napravile, a stvarno mislim da možemo odigrati tu utakmicu kako treba i vjerujem u cure još uvijek. Mislim da možemo. Na treningu smo vježbale napad na njihovu duboku obranu, dobro to izgleda i nadam se da ćemo je uspjeti probiti i da će u konačnici rezultat biti povoljan za nas. Bilo bi vrime baš da cila ekipa igra, da svima ide i ope’ govorim da se nadam da je to ”baš ta” utakmica.

Vesna Milanović Litre:

IZ SVEGA MORAMO IZVUĆI LEKCIJU

– Mislim da je loše razdoblje definitivno iza nas, ne da ga moramo zaboraviti, nego moramo iz svega toga izvući lekciju. Na našu sreću, s obzirom na našu igru, ako se ”poklope” ostala dva rezultata u grupi, možemo igrati i za 5. mjesto. Moramo postati svjesne važnosti utakmice sa Španjolskom i pobijediti. Španjolke igraju s dosta natrčavanja, igraju duboku obranu na što možda nismo navikle, nismo se susretale s tako dubokim obranama. Pripremile smo se na to i nadam se da ćemo se snaći u njoj. No, iznenadile su nas, pobijedile su Rusiju. Možemo očekivati kvalitetnu utakmicu.

Vladimir Canjuga:

POBIJEDITI DA SE LJEPŠE OSJEĆAMO

– Bez obzira pobijedimo li Španjolsku i igramo za peto mjesto, ili u nekim računicama za deveto mjesto, u ovom trenutku je nevažno. Najvažnije mi je da ekipu podignemo i da protiv Španjolske odigra dobru utakmicu, pa da se nakon prvenstva ljepše osjećamo, da imamo podatak da smo izgubili od budućih osvajača medalja, što će biti Danska i vjerojatno Rumunjska, da smo izgubili od svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika Rusije i da nam se nema što zamjeriti. Ali, ukoliko se dogodi loša igra i poraz protiv Španjolske, onda će zaista ovo prvenstvo ostati u lošem sjećanju i morat ćemo imati dublje analize.

GRUPA II – SVE JE GOTOVO, ŠVEDSKA I NORVEŠKA U POLUFINALU

Nakon jučer (srijeda) odigranog 5. kola Grupe II sve je jasno: Švedska i Norveška odlaze u polufinale. U polufinalu Švedska će igrati s drugoplasiranom reprezentacijom iz Grupe I, a Norveška s prvoplasiranom, što će biti Danska. Ostale reprezentacije igraju za poredak: treći za 5/6. mjesto, četvrti za 7/8. mjesto, peti za 9/10. mjesto, šesti za 11/12. mjesto

Rezultati 5. kola: Ukrajina – Francuska 19:31, Švedska – Mađarska 24:19, Nizozemska – Norveška 13:35.
Poredak: 1. Švedska 8, 2. Norveška 8, 3. Francuska 6, 4. Nizozemska 4, 5. Mađarska 4, 6. Ukrajina 0.