PRIOPĆENJE

Hrvatska demokršćanska stranka (HDS) o Podravkinoj Pekmezari: Protiv toga smo da se gase pogoni i tvornice

Ustrojavanjem posebnog sektora za poljoprivredu očekivali smo povećanje ovakve proizvodnje, a ne gašenje pogona kao što se je već dogodilo s pekarstvom, klaonicom i studenom, kažu iz HDS-a.

12:41h
0
Vjekoslav Indir i Branko Hrg // Foto: Sanjin Bojić

Hrvatska demokršćanska stranka (HDS) poslala je priopćenje vezano uz Podravku koje prenosimo u cijelosti.

– Dok god država imao udio u Podravki ima i odgovornost za odluke koje donosi Uprava.

Ako su informacije koje ovih dana kruže po Koprivnici točne, HDS kao Stranka koja ima zastupnika iz 2. Izborne jedinice iz ove županije i koja ima dva od 151 predstavnika Hrvatskog naroda u Hrvatskom saboru, dakle dva predstavnika suvlasnika Podravke, tražimo jasan odgovor Uprave Podravke na pitanje gasi li se još jedna proizvodnja u Podravki.

Ustrojavanjem posebnog sektora za poljoprivredu očekivali smo povećanje ovakve proizvodnje, a ne gašenje pogona kao što se je već dogodilo s pekarstvom, klaonicom i studenom.

Apsolutno nemamo ništa protiv da Podravka kupuje i gradi nove pogone i u drugim mjestima, ali smo protiv da se gase pogoni i tvornice u Koprivnici.

Pekmez od šljiva jedinstven je proizvod u svijetu i on zasigurno neprocjenjivo pomaže promociji Koprivnice, Podravine i čitave Hrvatske. Upravo taj pekmez i nosi najviši epitet koji jedan proizvod može imati: izvorni hrvatski, proizvod koji se kao takav proizvodi jedino u Koprivnici. Nije li zato poslije sedamdeset i nešto godina proizvodnje u Koprivnici zaslužio da ga se proglasi i suvenirom ovog kraja.

Zato pozivamo sve političke subjekte Koprivnice i koprivničke Podravine da svi zajedno dignemo glas za zaustavljane otimanja naše koprivničke pemkezare“ i njezinog poklanjanja Varaždincima – stoji u priopćenju.

čitam...