Hrvatska izgubila i od Rumunjske

21:18h
0
090107-koznjak-m

Hrvatska ženska reprezentacija trećim je porazom zaključila nastup na ovogodišnjem izdanju Mobelringen cupa u Norveškoj. U utakmici u Trondheimu Rumunjska je pobijedila je 28-26 (11-13).

Hrvatska je odigrala bolje nego u prva dva susreta s Norveškom i Rusijom, ali je zbog dekoncentracije u završnici izgubila susret. Naime, djevojke su vodile do 57. minute, imale su prednost od čak pet golova, no nekoliko neshvatljivih grešaka u posljednjim trenucima susreta donijelo je treći poraz. Najefikasnije su bile Lidija Horvat i Kristina Franić s po 6 golova, Nikica Pušić postigla je 4. Hrvatska je zaključila nastup na ovom vrlo jakom prijateljskom turniru s tri poraza, ali glavni motiv u Norveškoj bio je odigravanje tri utakmice s kvalitetnim reprezentacijama, najboljim svjetskim ekipama i usporedba s s njima te davanje prigode novim reprezentativkama.

Izbornik Zdravko Zovko je nakon utakmice izjavio:

– Vodili smo tokom cijelog susreta, do 57. minute, a na kraju posustali i dali Rumunjkama da nas pobijede. Stvarno ne znam kako. Puno smo bolje i kvalitetnije igrali danas, bila je ovo naša najbolje utakmica na turniru, šteta što je nismo uspjeli okruniti pobjedom. No, izvući ćemo pouke. U obrani smo igrali odlično, u napadu kreativno i sve je bilo dobro osim tih posljednjih trenutaka. Na tome ćemo poraditi. Sve u svemu, zadovoljan sam nastupom na turniru. Išli smo odigrati jake utakmice i dati prigodu nekim djevojkama da se nametnu. Najzadovoljniji sam Dinom Havić koja je najprije igrala samo obranu, danas sam je isprobao i u napadu i pokazala je da može. Uz nju, poziv je opravdala Vesna Milanović-Litre. Malo me razočarala Ana Lovrak dok je Katja Nemaškalo igrala samo prvu utakmicu, a zbog bolova u koljenu nije u druge dvije. Petra Vrdoljak pokazala je da može, ali treba još puno rada. Uz nositeljice naše igre na turniru, Kristinu Franić, Maju Kožnjak i Ivanu Petković, najbolji dio ekipe na turniru bile su golmanice Ivana Jelčić i Jelena Grubišić.

Lidija Horvat

– Iskreno, nisam zadovoljna kao ni većina djevojaka. Ponavljaju nam se iste stvari, iste greške u 2. poluvremenu. Olako gubimo lopte i dajemo protivnicama prigodu da se vrate u susret. Danas smo uspjele doći od +5 do –2, ne znam kako. Što je bilo pozitivno? Svakako obrana. Odigrale smo odličnu 3-2-1 obranu i time sam zadovoljna.

Maja Kožnjak

– Ljuta sam, izgubile smo dobiveni susret. No pokazale smo da smo na dobrom putu, i da se možemo nositi s najboljim svjetskim ekipama. Danas smo si same presudile, no u budućnosti mislim da ćemo znati dobivati ovakve utakmice.

HRVATSKA – RUMUNJSKA 26-28 (13-11)

TRONDHEIM – Dvorana Spektrum. Gledatelja: 2621. Suci: Hans Augestad i Kim Andersen; delegat EHF: Sven Olav Oie (svi Norveška).

HRVATSKA: Grubišić, Jelčić; Lovrak, Kožnjak 3, Golubić 1, Šerić, Gaće, Pušić 4, Milanović-Litre 3, Horvat 6, Franić 6(1), Vrdoljak, T. Tomac, Havić.

IZBORNIK: Zdravko Zovko

RUMUNJSKA: Smedescu, Ungureanu; Maier 9, Chintoan 2, Tivadar, Neagu 1(1), Puscasu 1, Manea 1, Varzaru 3(1), Moldovan 2, Nechita 3, Feira 1, Vadineanu 2(1), Lecusanu 3(2). IZBORNIK: Radu Voina.

SEDMERCI: Hrvatska 1(1), Rumunjska 8(5).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Rumunjska 2 minute.

POREDAK: 1. Norveška 6, 2. Rusija 4, 3. Rumunjska 4, 4. Hrvatska 0.

Izvor: www.hr-rukomet.hr

čitam...