OBJAVIO PREMIJER

Hrvatska obustavlja zračni promet iz Velike Britanije na 48 sati: Prioritet je zaštita zdravlja građana

Iz mjere opreza, zračni promet će se obustaviti na 48 sati dok se ne preciziraju informacije

09:11h
0
Foto: Ivan Balija
Andrej Plenković // Foto: Ivan Balija

Hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je na svom Twitteru da će se privremeno obustaviti zračni promet iz Velike Britanije na 48 sati.

– S obzirom na nova saznanja o bržem intenzitetu širenja COVID19 u Ujedinjenoj Kraljevini, Hrvatska će iz mjere opreza privremeno obustaviti putnički zračni promet iz
Velike Britanije na 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o mogućem novom soju virusa. Prioritet je zaštita zdravlja građana – napisao je Plenković na Twitteru.

Hrvatska je posljednja u nizu europskih zemalja koja je obustavila zračne veze s Velikom Britanijom nakon pojave novog, zaraznijeg koronavirusa. Putničke letove ranije su prekinule Njemačka, Nizozemska, Belgija i Italija zbog virusa koji se nekontrolirano širi Britanijom.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) poziva svoje članove u Europi da “pojačaju kontrolu” zbog novog soja koronavirusa. Britanski ministar zdravstva Matt Hancock izjavio je da je novi soj ”izvan kontrole” dok je premijer Johnson obavijestio WHO da se širi i do 70 brže, prenosi RTL.