Hrvatska uoči Danske: Nemamo pobjednički mentalitet i to je problem

14:49h
0

101214-canjuga-mNakon poraza od Rumunjske svi su u hrvatskom taboru bili tužni i razočarani svojim izdanjem, a jedan od najtužnijih, ali i najogorčenijih bio je izbornik Vladimir Canjuga kojemu nije bilo jasno što se dogodilo njegovoj ekipi, piše www.hrs.hr.

– Moram reći da sam užasno ogorčen. Već u busu, u kojem smo dolazilii na utakmicu, vidjelo se da atmosfera niti približno nije onakva kakva je bila uoči susreta sa Crnom Gorom. Ne znam što je tome razlog i zašto ova reprezentacija nema pobjednički mentalitet, to je za jednu dublju analizu. Možda su one zadovoljne plasmanom od sedmog do desetog mjesta, iako sam ih uvjeravao da smo pobjedom nad Rumunjskom vrlo blizu polufinalu. Samo je Jelena Grubišić zaslužila prolaznu ocjenu, sramotno je kako su se cure prestale boriti u periodu od 43. minute, kada smo imali tri obrane, ali i napravili takve gluposti kakve ne bi radile niti kadetkinje. To je nedopustivo, jer, tako se ne bori za Hrvatsku i morat ćemo popričati, ljut je Canjuga.

– Tako je Hrvatska nastavili sustavom toplo-hladno, jedna dobra, pa jedna loša utakmica, po tome bi onda protiv Danske trebalo biti dobro?

– Da, kad bi to bilo tak’. Igramo protiv domaćina turnira i jednog od favorita prvenstva. Mi više nemamo nikakav imperativ i djevojke bi trebale biti rasterećene. Ukoliko izgubimo nikome ništa. Ali, problem je u glavama, igračice moraju shvatiti da treba igrati i zabijati kada je najteže, treba se boriti a ne predavati, moraju igrati pametno, a ne kao protiv Rumunjske i Rusije.

I, na kraju je Canjuga malo smirenije analizirao hrvatsku reprezentaciju.

– Imamo kvalitetu, ali i prekratku klupu, premalo igračica koje mogu odlučivati utakmice. Uz to, naš vođa je Jelena Grubišića, a ona sa gola ne može previše utjecati na događanja u igri, napadu. Kad god je frka, Jelena brani fantastično, a kada se utakmica dobiva i kada je protivnik lakši, onda nije bitno koliko obrani. No, ponavljam, Jelena uvijek u velikim utakmicama brani odlično, a mi to ne znamo iskoristiti i to je veliki problem – kaže izbornik.

Sve u svemu, utakmica protiv Rumunjske pokazala je sve slabosti hrvatske reprezentacije, loš napad, previše grešaka i prodanih lopti, pokušaja jedan na jedan i čudnovatih promašaja (udarci metar pored gola). Danska u svakom slučaju nije protivnik za vađenje, pogotovo na svom terenu, ali u svakom slučaju treba pokušati. Nitko ne očekuje da bi Hrvatska mogla iznenaditi reprezentaciju sa maksimalnim učinkom na prvenstvu, ali treba probat’.

Miranda Tatari:

MORAMO POGINUTI NA TERENU

– Rezultat izgleda katastrofalno. U stvari, tko je gledao, vidio je da smo parirale Rumunjkama i dobar dio utakmice rezultatski je bio neizvjestan. Pukle smo zadnjih nekoliko minuta, kada su Rumunjske otišle na 10 razlike. To nije realno, ali rezultat je takav i trenutno su bolje od nas. Iako se činilo da je Rumunjska bila zrela za poraz, nismo to uspjele pokazati na terenu, potvrditi. Bile su zrele za dobiti, bile su u najlošijem izdanju do sada. Da smo odigrale malo bolje, sigurna sam da bi pobijedili, ali, nažalost, ovako je kako je. Skratila nam se ruka, bilo je puno promašaja, neorganiziranosti u napadu, igre jedan na jedan, ni blizu izdanja kojeg smo imale u susretu sa Crnom Gorom. Nismo igrale svoju igru. Za utakmicu s Danskom moramo vidjeti gdje smo opet griješile, utvrditi te greške, probati to ispraviti, ući u utakmicu maksimalno ozbiljno. U preostale dvije utakmice moramo poginuti na terenu.

Kristina Franić:

MOTIVIRAT ĆE NAS PUNA DVORANA

– Igramo s Danskom, domaćinom, puna će biti dvorana, publika je predivna i mislim da ćemo se samim tim motivirati i pokušat ćemo se podići iz negativnog razmišljanja