Hrvatska zora – stranka naroda osnovana u Koprivnici, predsjednik ogranka Živko Zrilić

11:25h
0
Izvor:www.hrvatska zora.hr

Hrvatska zora – stranka naroda, inače 141.-a na popisu stranaka u Hrvatskoj, osnovala je svoj ogranak u Koprivnici. Na osnivačkom skupu okupilo se 137 građana. Pristupnice je ispunilo njih pedesetak iz Koprivnice te još toliko s područja županije. U izvršni odbor izabrani su kirurg Tomislav Jelić i veterinar Miroslav Pavlović, branitelji Miroslav Blažek Kina i Siniša Ignjatović, pripadnik HOS-a Mišel Kovač te Dejan Lukunić, Vedran Dudaš i Mirjana Parog. Za predsjednika je izabran Živko Zrilić koji je govorio za Radio Dravu o planovima djelovanja Hrvatske zore u Koprivnici.

– Pokušat ćemo zaustaviti ove negativne trendove, ovo očito propadanje grada i društva te zaustaviti ove otkaze koji su svakodnevica koprivničkih građana. Da bi to postigli najprije moramo doći u poziciju, znači moramo osvojiti vlast. Znam da će to biti teško jer otprilike to kažu svi, ali pokušat ćemo i nadam se da neće sve ostati na pokušaju. Sve ovisi o građanima Koprivnice, kakva će biti Koprivnica. Ona je i sada takva kakvi su građani Koprivnice – kazao je Zrilić.

Najavio je i skore osnivačke skupove Nove zore u Križevcima, ali i u nekim podravsko-prigorskim općinama. Da nisu usamljeni na političkoj sceni ustvrdio je predsjednik stranke Milan Kujundžić, koji je na skupu u Koprivnici najavio potpisivanje nacionalnog Saveza za Hrvatsku u kojemu će uz Hrvatsku zoru biti i jedna parlamentarna stranka te sve one koje dosad nije uspio okupiti HDZ.

Izvor: www.radio-drava.hr