Hrvatske juniorke sedme na Europskom rukometnom prvenstvu u Nizozemskoj

20:36h
0
110421-covic

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija (igračice rođene 1992. i mlađe) pobijedila je Španjolsku 28:26 u susretu za 7. mjesto na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj.

Bila je to utakmica slična jučerašnjoj protiv Rumunjske no s jednom bitnom razlikom – naše su djevojke, iako su većinu susreta bila u zaostatku, u završnici uspjele preokrenuti rezultat i pobijediti.

Najzaslužnija za to bila je Marija Milić koja je postigla čak 13 golova i bila neprikosnoveni vođa na terenu koji je ovaj puta dovukao svoje trupe do pobjede.

Hrvatske juniorke tako EP završavaju na 7. mjestu što na kraju treba promatrati kao uspjeh budući na posljednja tri EP nismo ni sudjelovali, a ova je generacija na kadetskom EP prije dvije godine bila 11.

Napredak je postignut, ali je pred izbornikom Nenadom Šoštarićem i njegovim stručnim stožerom (Mrđen, Kolega, Vujović) još puno rada kako bi se otišlo i koju stepenicu više.

Izbornik Nenad Šoštarić je izjavio:

– Gubili smo pet razlike u prvom dijelu pa smo ih stigli na poluvremenu. Drugi dio smo opet loše počeli, gubili tri razlike i na kraju ipak uspjeli preokrenuti. Čestitam svim djevojkama, a posebno fenomenalnoj Mariji Milić. Opet je bila pravi vođa, zabila je 13 golova i vukla je ekipu kad nije išlo. Malo sam kombinirao s mladom Dragišić na desnome vanjskom, to je bilo iznenađenje, zabila je nekoliko važnih golova kad ostalima nije išlo i na kraju smo zasluženo slavili. Jako sam zadovoljan ukupnim nastupom u Nizozemskoj i osvojenim sedmim mjestom i gledam ga kao veliki uspjeh. Iza nas su ostale svjetske velesile poput Njemačke, Rusije, Španjolske, Norveške, Francuske, Mađarske. Sve te zemlje bile su ispred nas prije dvije godine, a sada su iza. Iako smo ostvarili više poraza nego pobjeda ovdje u Nizozemskoj, mislim da na EP nije bitno koliko utakmica pobijediš već da ih pobijediš u pravo vrijeme. Zato na ovo sedmo mjesto na kraju gledam kao veliki uspjeh ove generacije. Kod nas u stožeru, ali i kod cura postoji želja, a mislim i mogućnost da na slijedećem SP u Češkoj 2012. postignemo i korak više.

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 28:26 (12:13)

ROTTERDAM – Top Sport Centar. Gledatelja 200. Sutkinje: Alexandra Siewert Delle i Natasha Engberg (obje Švedska).

HRVATSKA: Razum, Sanader, Jukić, Čović 3, Plahinek 1, Jakara, Krsnik 2, Vučković 1, Vukojević, Dragišić 3, Toto 3, Pasarić, Žuliček, Ježić, Vidak 2, Milić 13. IZBORNIK: Nenad Šoštarić.

ŠPANJOLSKA: Sanchez Garcia, Gonzalez Ortega 4, Sempere Herrera, Cobo Ruiz, Mugica Ibarra, Fernandez Fraga 4, Garcia Avila 1, Reyes Eagle, Segura Grau 6, Falcon Gonzalez 7, Ausas Busquets 1, Garcia Toro 1, Esteban Dorado, Alvarez Ruiz 1, Teres Rodanes, Lopez Martin 1. IZBORNIK: Jenaro Felix Baz.

SEDMERCI: Hrvatska 6(4), Španjolska 3(2).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6′ (Čović 2+2, Vidak), Španjolska 6′ (Gonzalez Ortega 2+2, Falcon Gonzalez).