Hrvatske kadetkinje zlatne na Mediteranskim igrama mladih!

20:37h
0

091121-hrvatska-mHrvatska ženska kadetska reprezentacija (djevojke rođene 1992. i mlađe) osvojila je zlatnu medalju na 5. Mediteranskim igrama mladih u talijanskom Lignano Sabbiadoru. Naše su rukometašice u finalu koje je igrano 3×20 minuta svladale Španjolsku 30:21 (9:4, 11:7, 10:10).

Bilo je to najbolje izdanje naših djevojaka na turniru. Sve je funkiconiralo besprijekorno od početka susreta, i obrana i napad. Španjolke nisu imale riješenja za rapoložene Hrvatice. Najefikasnija su bile Marija Milić i Andrea Čović s po 6 golova, Katarina Ježić, Mila Toto i Ivana Dragišić postigle su 4, a Lea Vukojević 3 gola.

– Čestitam svim djevojkama, cure su odigrale najbolju utakmicu na turniru. Izuzetno dobro igrali smo obranu 6-0 s odličnom golmanicom Ivanom Kapetanović. U napadu smo igrali strpljivo, postizali golove iz dogovorenih akcija. Cure su odradile sve što smo se dogovorili i dobili smo suvereno. U jednom trenutku čak smo imali 12 golova prednosti. Jako sam ponosan na njih i na sve svoje suradnike, ovo je kruna zajedničkog rada u zadnje 4 i pol godine. Čestitam svima – rekao je izbornik prof. Neven Hrupec.

Pehar pobjednicama turnira predao je predsjednik Svjetske rukometne federcije (IHF) g. Hassan Moustafa.

Zlato su osvojile:

– vratarke: Antonija Jukić (Natura Agro), Ivana Kapitanović (Podravka), Marina Razum (Sesvete)

– lijeva krila: Ana-Marija Peti (Podravka), Kristina Plahinek (Zamet)

– desna krila: Tea Jakara (Sesvete), Lea Vukojević (Podravka)

– pivoti: Andrea Čović (Podravka), Katarina Ježić (Zamet),

– vanjske igračice: Monika Beljo (Podravka), Ivana Dragišić (Podravka), Azra Imamović (Umag), Marija Milić (Sesvete), Iva Tabar (Zamet), Mila Toto (Zamet), Marijeta Vidak (Podravka)

izbornik: prof. Neven Hrupec

U grupnom natjecanju Hrvatska je osvojila je prvo mjesto u B grupi ispred Turske, Brazila (gosta s drugog kontinenta), Slovenije i Francuske. Najprije je pobijedila Tursku 21-17, pa zatim Sloveniju 24-18. Protiv Turkinja najbolja bila je Imamović sa 6 golova, protiv Slovenki istakle su se Dragišić sa 6 i Milić s 5 golova. Odlične su bile i golmanice Kapitanović i Razum. Uvjerljivo je svladana i Francuska s 29-17, dok je s Brazilom bilo neriješeno 23-23, i tako je osvojeno prvo mjesto u skupini. S Francuskom cijela ekipa odigrala je odlično, a u napadu najuvjerljivije bile su Vukojević, Tabar i Ježić s po 4 postignuta gola.

U četvrtfinalnom susretu naše su kadetkinje svladale vršnjakinje iz Tunisa 17-12. Kadetkinje su vodile tokom cijelog susreta s pet postignutih golova. U polufinalu kadetska reprezentacija pobijedila je Brazil i plasirala se u finale. Konačnih 22-17 dovoljno govori o kvaliteti igre. Najefikasnija je ponovno bila Milić s 5 golova, a onda slijedi Podravkin trojac: po 4 su postigle Čović i Dragišić, a Vukojević je zabila 3. Nakon toga u subotu poslije podne slijedilo je finale sa Španjolskom, pobjeda Hrvatske i dugotrajna ceremonija podjela nagrada, koja je završila s velikom tortom.

čitam...