Hrvatske rukometašice pružile dobar otpor Norveškoj

11:33h
0
090321-franic-m

U prvom nastupu na Mobelringen cupu hrvatska ženska reprezenatcija poražena je od domaćina Norveške 31:28 (16:13).

Hrvatske seniorske reprezentativke su odigrale vrlo dobru utakmicu protiv aktualnih olimpijskih pobjednica. Istakla se vratarka Jelena Grubišić s 22 obrane (četiri iz sedmerca), a postigla je i jedan gol. Kristina Franić zabila je šest, Ivana Petković pet, a Maja Kožnjak četiri gola.

Svoje prve golove za Hrvatsku postigle su Katja Nemaškalo (jedan gol) i Dina Havić (dva gola). U subotu naše djevojke igraju protiv Rusije koja je danas svladala Rumunjsku 33:31.

Izbornik Zdravko Zovko je rekao: “Bila je to odlična utakmica. Norveška u jeku priprema za Svjetsko prvenstvo, mi s puno debitantica punih motiva i želje. Igrali smo odlično u obrani, Jelena Grubišić opet je brojnim obranama pokazala da je u odličnoj formi. Zadovoljan sam, čak smo u drugom dijelu kratko i vodili, da smo bili prisebniji možda smo mogli izvući povoljniji ishod. No mi smo ovdje došli pružiti prigodu i nekim debitanticama i to se pokazalo presudnim. Sutra nas čeka još teži susret protiv Rusije i nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama.”

Maja Kožnjak je također pohvalila igru: “Igrale smo dobro, osim prvih desetak minuta, pohvalila bi sjajnu Jelenu koja nas je držala u utakmici. Malo smo teže igrale u napadu, ali držale smo egal protiv Norveške do zadnjih 7,8 minuta, a s obzirom da je tu dosta novih cura, mislim da nije bilo loše. Sutra protiv Rusije mislim da možemo još bolje.

Vratarka Jelena Grubišić je kazala: “Nismo dobro ušle u utakmicu, napravile su nam nekoliko golova razlike, no brzo smo se oporavile i sustigle ih. Ipak u zadnjih par minuta nije bilo dovoljno koncentarcije, a i 1. put smo u ovom sastavu pa nije moglo bolje od ovog. Zadovoljna sam svojim obranama, čak sam i zabila jedan, haha..”

Izvor: www.sportnet.hr

čitam...