Hrvatske rukometašice u nedjelju u Lyonu love vizu za Svjetsko prvenstvo u Kini

16:50h
0

090612-repka-mHrvatska ženska rukometna reprezentacija u nedjelju će biti na velikom iskušenju. U Lyonu će s Francuskom, s početkom u 15 sati, odigrati uzvratnu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini. U prvom ogledu u Kutini Hrvatska je pobijedila sa 27:23, što je solidan kapital uoči uzvrata, no svima je jasno da tih plus 4 nisu nikakva garancija prolaza.

– Teško je u rukometu braniti neki rezultat, isto tako je teško govoriti koja je prednost dobra. Mi moramo igrati našu igru, taktički drugačije nego u Kutini, ali nikako defenzivno, već agresivno. Naša obrana opet mora dati svoj obol da bismo prošli na Svjetsko prvenstvo – rekao je hrvatski izbornik Zdravko Zovko.

Domaći teren bit će prednost za Francuskinje, no to ne mora biti presudno.

– Većina igračica u reprezentaciji je iz Podravke, a one su kroz sezonu pokazale da im nije problem igra u gostima, upravo izvan Koprivnice ostvarili smo dosta kvalitetnih pobjeda. Naravno, svaka utakmica ima novi scenarij, očekuje se puna dvorana i velik pritisak, i bit će važno da djevojke ostanu hladnih glava i da ne padnu pod utjecaj publike. Iako su naše cure mlade, imaju dovoljno iskustva, i trebale bi svu tu atmosferu podnijeti na jedan normalan način – smatra Zovko.

Andrea Penezić je sa 11 pogodaka bila naša najefikasnija igračica u Kutini, a i u Lyonu se od nje puno očekuje.

– Mislim da smo bolje od njih, a u Lyonu nas sigurno čeka dobro ozračje, jer ćemo igrati predigru muškoj reprezentaciji Francuske. Znam da možemo očekivati i domaćinsko suđenje, no mi ne smijemo ni u jednom trenutku dopustiti da nas takve stvari izbace iz takta. Trebamo ponoviti obranu iz Kutine, a u napadu sigurno možemo još bolje – rekla je Andrea.

Prijenos nedjeljne utakmice možete pratiti na 2. programu Hrvatske televizije.