Hrvatske rukometašice u Đurđevcu se pripremaju za uzvrat s Francuskinjama

14:35h
0
zovko m

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u Kutini je u nedjelju pobijedila Francusku rezultatom 27:23. Bila je to prva kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini, uzvrat je na rasporedu ove nedjelje u Lyonu, a za taj ogled izabranice Zdravka Zovka pripremaju se u Đurđevcu.

– Dobra je atmosfera, djevojke pozitivno razmišljaju, pokušat ćemo se u ova četiri dana što više možemo pripremiti za uzvrat. Neke greške koje smo radili u prvoj utakmici nastojat ćemo ispraviti, jer nas u nedjelju čeka nešto sasvim drugo u odnosu na ono što je bilo u Kutini – rekao je izbornik Zovko.

Što se može popraviti u odnosu na nedjelju?

– Moramo gledati kompletnu utakmicu, ne samo zadnjih deset minuta, kad smo sa plus 8 došli na plus 4. Imali smo jako velik broj tehničkih pogrešaka u prvom poluvremenu, dozvolili smo u dva navrata da se protivnik vrati. Puno smo toga propustili da napravimo rezultat koji nam je u drugom poluvremenu mogao dati mirnoću. U nastavku smo odigrali odličnih 20 minuta, pa u zadnjih pet minuta dobili jedno bespotrebno isključenje, u trenucima kad smo imali povoljan rezultat. Tad su se Francuskinje vratile, a to je jedna iskusna reprezentacija koja svoje rezultate gradi na upornosti, na igri i kontinuitetu svih 60 minuta.

Kapital postoji, pitanje je hoće li ta četiri gola prednosti biti dovoljna. Stoga će Hrvatska u Lyonu krenuti od nule i na pobjedu.

– Ovaj rezultat nama objektivno jest prednost, ali ne znači ništa. Očekujem da će u Lyonu biti onako kako smo i prije najavljivali, znači do kraja teško i neizvjesno, pravo rukometno nadmetanje. Mi idemo u Francusku po novu pobjedu, jer drugačije ni ne možemo gledati na ovaj rezultat. Naravno da postoje neke taktičke finese, nećemo ići glavom kroz zid, ali moramo odigrati utakmicu punu naboja, tenzije, želje i motivacije da ostvarimo pobjedu i u Lyonu, ako je to moguće. Ipak, prioritetno je da napravimo rezultat koji nas vodi na Svjetsko prvenstvo – zaključio je Zdravko Zovko.

Hrvatske reprezentativke u srijedu će u Đurđevcu u sklopu popodnevnog treninga vjerojatno odigrati međusobnu utakmicu. Početak je u 18 sati.