Hrvatske rukometašice osvojile broncu na Mediteranskim igrama pobjedom nad Crnom Gorom

17:32h
0
Andrea Čović imala je važnu ulogu u hrvatskoj obrani / Foto: Koprivnica.net

Hrvatska rukometna reprezentacija je, nakon jučerašnjeg razočaravajućeg poraza od Srpkinja, uspjela “skupiti glave” i pobijediti izabranu vrstu Crne Gore u borbi za broncu Mediteranskih igara.


Unatoč svim nedaćama, iscrpljenosti i ozljedama koje su pratile hrvatsku izabranu vrstu, kao i teškog poraza u polufinalu od Srpkinja, Hrvatice u subotu nisu razočarale, već su skupile svu preostalu snagu i motivirano ušle u susret protiv Crnogorki.

Djevojke Vladimira Canjuge su na poluvremenu imale +1, a taj su razmak uspjele održati do kraja susreta. Pobjeda je bila vrijedna bronce, koja je četvrta medalja koju hrvatska ženska izabrana vrsta osvaja na Mediteranskim igrama.

Iako su u petak poražene s visokih +9 (16:25), na Hrvaticama se nije vidjelo da su loše volje kad je krenuo semafor u utakmici za broncu. Žana Čović, Sonja Bašić i Iva Milanović Litrepostižu prve golove i drže Hrvatsku u egalu s Crnom Gorom. Nakon sredine prvog dijela pogodak Nataše Janković (3/4) nadovezao se na onaj Milanović Litre i Hrvatska ima vodstvo (6:5).

Kad se listi strijelaca priključila i Ivana Milić, u 21. minuti, Hrvatska odlazi na +2 (9:7), no zajedničkim snagama Durdina Malović i Radmila Miljanić smanjuju na pogodak razlike.

U drugom poluvremenu se Hrvatska brzo odmiče na +3, a u strijelce se upisuje Lana Franković, koja s Katarinom Ježić vodi svoju ekipu na 16:13. To je bilo dovoljno da Hrvaticama da snagu za ostatak susreta, u kojem, iako su Crnogorke cijelo vrijeme pokušavale izjednačiti i okrenuti, Hrvatska na kraju pobjeđuje.

Osvojivši broncu u Mersinu, Hrvatice su ponovile uspjeh iz Almerie 2005. godine. Prije toga su na Mediteranskim igrama u Bariju 1997. godine osvojile srebro, a 1993. u Languedoc-Roussillonu zlato.

Mediteranske igre, utakmica za 3. mjesto:
Hrvatska – Crna Gora 25:24 (12:11)

Mediteranske igre, utakmica za broncu

Hrvatska: Razum 8 obrana, Kapitanović 1 obrana, Nemaškalo, Pongrac, Čović A., Milanović Litre 5, Oštarijaš, Ježić 4, Janković 3, Vidović, Džono, Čović Ž. 4, Franković 4, Milić 1, Bašić 4(2)

Crna Gora: Vukčević M. 1 obrana, Kostić -, Perović 4 obrane, Miljanić 7(2), Mugoša, Malović 4, Despotović, Vukčević S., Vukčević O., Božović I., Klikovac 2, Tosković, Mehmedović 8, Knežević 2(1)

SEDMERCI: Hrvatska 2/2, Crna Gora 3/3
ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Crna Gora 10 minuta

Izvor: Sportnet

čitam...