Hrvatske rukometašice posustale u četvrtfinalu Olimpijskih igara

14:46h
0
120530-spa-hrv

Iako su pobijedile Španjolsku u kvalifikacijama za olimpijski turnir, Hrvatice nisu uspjele ponoviti to izdanje i proći u polufinale najveće sportske smotre.


Španjolke su bile čvršće, preciznije, sigurnije u napadu i u obrani te su zavrijedile prolazak u polufinale. Ipak ostaje veliki žal za izgubljenom utakmicom četvrtfinala, jer su Hrvatice odigrale ispod razine koju su pokazale protiv Ruskinja i Crnogorki.

Tijekom cijelog susreta izmjenjivalo se vodstvo, Španjolke su počele bolje, Hrvatice su preokrenule na 4:6, Španjolke na 9:8, Hrvatice na 11:12… U prvom je dijelu hrvatski ritam poremetila ozljeda Tatari, koja je “pala” kao žrtva čvrste španjolske obrane u 25. minuti.

Tatari se vratila na parket u drugom dijelu, no svega su desetak minuta Hrvatice bile u svom najjačem sastavu, jer je u 40. minuti ozlijeđena Penezić, a to se pokazalo ključnim za daljnja događanja. Iako je vratarka Jelčić odradila odličnu rolu na vratima, u polju nije bilo dovoljno preciznosti da se njen trud pretvori u golove u protivničkoj mreži.

Španjolska – Hrvatska 25:22 (13:12)

Olimpijski rukometni turnir, četvrtfinale
Suci: Horacek, Novotny (Češka)

Španjolska: Lopez, Barno, Alberto 2, Fernandez Ibanez 3, Cuadrado 2, Mangue 3, Aguilar 2, Navarro (10 obrana), Alonso 3, Pinedo 7, Fernandez Molino 3, Amoros, Elorza, Ciobanu

Hrvatska: Grubišić (1 obrana), Tatari 5, Jovetić 1, Šerić 1, Gaće 1, Pušić-Koroljević, Horvat 1, Franić 1, Penezić 3, Jelčić (15 obrana), Lovrić 2, Zebić 3, Milanović-Litre 2, Bašić 2

SEDMERCI: Španjolska 1/3, Hrvatska 2/2
ISKLJUČENJA: Španjolska 6 minuta, Hrvatska 12 minuta

čitam...