Hrvatske vode ne snose odgovornost za nedavno izlijevanje potoka

12:08h
0
Potok Koprivnica u trenucima najviše razine - u nedjelju 19.09.2010. u 10:54h // foto: Hrvoje Megla

Hrvatske vode ne snose odgovornost za izlijevanje potoka i poplavu u Koprivnici. Vodočuvari su neprestano pratili stanje vodotoka, no voda je priredila iznenađenje u vidu velikog vodnog vala, što se nije moglo predvidjeti. Rekao je to iz Hrvatskih voda voditelj vodno-gospodarske ispostave Bistra Đurđevac Josip Pintarić istaknuvši:

– ja sam od 76′ godine u vodoprivredi neprestano, nikad ovakvog vala nije bilo. Znači, apstraktne vode su maksimalno se pojavile, to čak možda nisu stogodišnje nego više, a vidite što se događa, može se dogoditi opet za 3 mjeseca slično.

Hrvatske vode će učiniti sve što je moguće na sanaciji nasipa potoka Koprivnica, no nije vjerojatno da će to biti učinjeno u roku koji traži Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Koprivnice. Kad se pak govori o usporavanju potoka Koprivnica i uređenju pritočnih kanala, valja imati na umu da je riječ o velikim zahvatima u prostoru, tijekom kojih treba poštivati pravila struke i prihvatiti kao važni čimbenik raspoloživu količinu novca, rekao je Pintarić naglasivši da će na tu temu još svakako biti razgovora.

{denvideo http://www.radio-drava.hr/drava/mp3/vode_web.mp3}

izvor: Radio Drava