PROGRAM "ZA 1000 RADOSTI"

Hrvatski Caritas pokrenuo je akciju “Probudi dobro u svijetu!”, prikupljat će se sredstva za siromašne obitelji na području Hrvatske

Ove godine, uz preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj poslano je "Za 1000 radosti" 480.000 promotivnih narukvica  za sve učenike, brojne učitelje i nastavnike koji se žele uključiti.

10:13h
0
Ilustracija // Foto: Ingimage

Tradicionalni program Hrvatskog Caritasa “Za 1000 radosti”, kojim se već 17 godina prikuplja pomoć za najsiromašnije obitelji diljem Hrvatske provodit će se pod nazivom “Probudi dobro u svijetu!”.

Novčana sredstva će se prikupljati u školama, župama, putem donacijskog telefona, ali i uplatama građana, jedinica lokalne i regionalne samouprave, hrvatskih tvrtki, obrtnika i udruga, a Hrvatski Caritas će ih usmjeravati u 16 nad/biskupijskih caritasa, koji pomažu najugroženijim korisničkim obiteljima na svojemu području. Radi se o višečlanim obiteljima, jednoroditeljskim obiteljima, obiteljima koje se suočavaju s teškom bolesti kojega od svojih članova, braniteljskim obiteljima, obiteljima pogođenima nezaposlenošću, dugovima ili jednostavno onima koje se ne mogu same nositi s dugotrajnom oskudicom, siromaštvom, socijalnom isključenošću.

Ove godine, uz preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja i uz vjernu pomoć volontera iz Nadbiskupijske klasične gimnazije u Zagrebu, u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj poslano je “Za 1000 radosti” 480.000 promotivnih narukvica  za sve učenike, brojne učitelje i nastavnike koji se žele uključiti.

Predloženo je da oni koji mogu siromašnim obiteljima pomognu s deset kuna, ili, prema mogućnostima, nekim manjim iznosom.

– Hrvatskom je Caritasu stalo da svatko može uzeti narukvicu s porukom „Probudi dobro u svijetu“ i, noseći je, dnevno se podsjećati da svojim postupcima, stavom i riječima i sam može donijeti dobro svijetu – poručuju organizatori.

Akcija “Probudi dobro u svijetu!” trajat će sve do do studenoga 2020. godine.

čitam...