HRANA I KLIMATSKE PROMJENE

Hrvatski i inozemni znanstvenici na Sveučilištu Sjever govorit će o utjecaju klimatskih promjena na prehrambeno tržište

Zbog epidemioloških mjera ograničen broj sudionika prisustvovat će kontaktno, dok će ostali moći sudjelovati putem interneta.

15:02h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Međunarodna znanstvena konferencija Hrana i klimatske promjene održat će se sutra, od 10 do 16 sati, na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Okupit će hrvatske i inozemne znanstvenike koji se bave utjecajem klimatskih promjena na proizvodnju, sigurnost, distribuciju i dostupnost hrane.

Zbog epidemioloških mjera ograničen broj sudionika prisustvovat će kontaktno, dok će ostali moći sudjelovati putem interneta. Registrirano je 120 sudionika iz 15 zemalja koji će kroz 29 usmenih i 41 postersko izlaganje predstaviti svoja istraživanja.

Inače, Svjetski dan hrane obilježava se diljem svijeta svake godine 16. listopada, na dan kada je 1945. godine u sklopu Ujedinjenih naroda osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu, što je povod organizacije konferencije sveučilišnog Odjela za prehrambenu tehnologiju u suradnji s Institutom Ruđer Bošković.