Drukčije mišljenje

Hrvatski imunolog i protivnik cijepljenja misli da je koronavirus samo histerija: Ne bojim ga se, bojim se zatvaranja granica i nestašica hrane

Hrvatska liječnička komora upozorila da njegova relativizacija Covida-19 predstavlja ugrozu za javno zdravlje.

11:03h
0
Srećko Sladoljev // Screenshot: HRT

Imunolog dr. Srećko Sladoljev, bivši zaposlenik Imunološkog zavoda i izraziti protivnik cijepljenja dao je intervju desničarskom portalu dnevno.hr u kojemu je komentirao situaciju oko koronavirusa.

Nazvao je to neozbiljnom histerijom i velikom sramotom cijelog svjetskog zdravstvenog sustava.

– U koronavirusu nema ničeg novog što čovječanstvo već nije iskusilo. Riječ je o najobičnijem „influenca-like“ virusu ili virusu sličnom gripi koji nas je u zadnjih 70-ak godina pogodio više od 200 puta. To dokazuje i minimalan broj oboljelih koji bi se, da nije medijski senzacionalno napuhane panike, uklopio u broj oboljelih od sezonske gripe i ne bismo ga ni primijetili – rekao je Sladoljev za dnevno.hr.

Naveo je da se ne boji zaraze nego popratnih pojava oko koronavirusa.

– Bojim se policijskog sata, zatvaranja granica, nestašica hrane u trgovinama, blokade škola i vrtića, a sam koronavuirus, koji je izuzetno zarazan, uopće nije opasan – smatra Sladoljev.

Izjavio je da je nelogično što postoji test na koronavirus, odnosno da je najprije izmišljena dijagnostika pa onda po njoj nazvan virus. Da nije dijagnostike, radilo bi se o atipičnoj gripi, uvjeren je Sladoljev.

Kao veliki protivnik cijepljenja smatra da cjepivo neće imati učinka.

Dodajmo i da je ranije izjavio da je lijek za koronavirus interferon, za što trenutno nema dokaza. Hrvatska liječnička komora upozorila da njegova relativizacija Covida-19 predstavlja ugrozu za javno zdravlje.

čitam...
Loading...