Hrvatski laburisti osnovali ogranak u Koprivnici

10:53h
0
Hrvatski laburisti osnovali ogranak u Koprivnici

U Koprivnici je osnovan ogranak stranke Hrvatskih laburista, stranke rada. Osnivačkom skupu odazvalo se 15-ero lokalnih osnivača koji su za predsjednika izabrali trenutno nezaposlenog pravnika Željka Barbira. Dužnosti tajnika obnašat će Darko Tetec, a koprivničkim će ogrankom još upravljati članovi radnog odbora Drago Francisković, Ivica Carek i Siniša Kavgić.

Riječ je o dosad uglavnom politički neopredjeljenim ljudima što i jest u skladu s nastojanjima laburista da novu političku opciju u Hrvatskoj stvaraju na zdravim temeljima. Ističu da ni jedna politička opcija u Hrvatskoj ne pokriva segment prava radnika, nezaposlenih i umirovljenika. HDZ-ova vlast nije učinila ništa na zaštiti radnih prava a za vrijeme SDP-ove vlasti najviše ih je ukinuto, ističu laburisti kojima je cilj prvo se predstaviti Koprivničancima, te pripremati stranku ali i angažirati građane za predstojeće parlamentarne a potom, za dvije godine i lokalne izbore. 

MARKETING EPODRAVINA.HR

Inače, godinu dana nakon osnivanja, laburisti su postali prepoznatljiva politička opcija, bilježe stalni rast, imaju više od 60 ogranaka s 3000 članova, a prema potpori građana, parlamentarni status stranke ne bi trebao biti iznenađenje.

Spomenimo i da su osnivačkom skupu Hrvatskih laburista u Koprivnici bili potpredsjednik stranke Zvonimir Mađeral, županijski povjerenik Dubravko Amiđić te predsjednik križevačkog ogranka Marijan Bertić.

Izvor: Radio Drava

čitam...