Koprivnički ribolovci srebrni na SP u ribolovu pastrva varalicom s obale

08:51h
0
110907-kuzmic

Od 28. kolovoza do 1. rujna u Italiji je u sklopu 3. Svjetskih ribolovnih igara održano i 9. Svjetsko prvenstvo u ribolovu pastrva varalicom s obale.

Natjecanje se odvijalo u dva dana na rijeci Nera u mjestu Cerreto di Spoleto. Hrvatska reprezentacija u čijem su sastavu nastupila i dva Koprivničanca, Jurjević Zdravko i Hrvoje Kuzmić, osvojila je odlično drugo mjesto u konkurenciji 16 reprezentacija.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Zaostali su tek za domaćinom Italijom koja je osvojila titulu prvaka, dok je treće mjesto zauzela ekipa Slovačke.

Koliko je ovo velik rezultat za hrvatski ribolov govori i činjenica da je ovo jedina ekipna medalja Hrvatske u slatkovodnom ribolovu na 3. Svjetskim ribolovnim igrama u slatkovodnoj konkurenciji. No, isto tako, ovo odličje nije bilo nimalo neočekivano jer se Hrvatska spin reprezentacija u tri godine čak dva puta popela na postolje.

U pojedinačnoj konkurenciji Hrvoje Kuzmić je nakon dva dana zauzeo je odlično 11. mjesto sa ulovljene 72 pastrve, a Zdravko Jurjević nastupio je kao zamjena drugi dan te nije mogao ostvariti značajniji pojedinačni plasman.

Za Hrvatsku reprezentaciju nastupili su osim Jurjevića i Kuzmića još i Mario Matijašić iz Ogulina (5. mjesto pojedinačno), Mijo Boras iz Zagreba (9. mjesto), Jasmin Subašić iz Siska (lovio samo prvi dan), a na natjecanju su bili treneri Marko Ivanković iz Zagreba, Danijel Kraljić iz Malog Bukovca i menadžer reprezentacije Željko Kuk iz Zagreba.

čitam...