Hrvoje Duvnjak izlaže u Galeriji S

20:59h
0
091015-duvnjak-m

U koprivničkoj Galeriji S u subotu, 17.listopada točno u podne, bit će otvorena samostalna izložba akademskog slikara Hrvoja Duvnjaka.

Autor će izložiti sedam platna velikih dimenzija iz ciklusa „Passage“, nastalih od 2006. godine do danas, koje se bave temom zatvorenih, klaustrofobičnih prostora. Izložba ostaje otvorena do 27. listopada.

Hrvoje Duvnjak rođen je 1977. godine u Đakovu. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Kauzlarića-Atača. Do sada je imao šest samostalnih izložbi. Asistent je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Živi u Đakovu.

Iz predgovora kataloga izložbe:

„Motivi posljednjih Duvnjakvoh slika mračna su, zatvorema mjesta, prostori podzemlja, liftova, hodnika i podruma. Ako i kada u njih uđe čovjek i on postaje – psihološki i fizički, rastvarajući se u obris i liniju – dio te praznine.

Poput atmosfere iz filma Gaspara Noe „Irreversible“, na koju se autor poziva pri traženju ishodišta, atmosfera njegovih slika ispunjena je slutnjom, neizvjesnošću, nelagodom i hladnoćom.

Sve te vrijednosti literarnog karaktera, interpretirane slikarskom metodom i uz realistički postupak mogle bi se karakterozorati kao reaktualiziranje standardnih slikarskih premisa da u njima nije sadržana svjesna strategija signifikacije.“…