Uskoro potpisivanje ugovora

Hrvoje Janči: Picassova izložba financirat će se od sponzora i ulaznica, bit će to pun pogodak za 50. obljetnicu Picokijade

Grafike Picassa krasit će galeriju Muzeja Grada Đurđevca u trajanju od 15. travnja do 30. rujna 2018. godine.

14:10h
0
Foto: Valentina Blažek

Đurđevački gradski vijećnici jednoglasno su dali suglasnost ravnateljici muzeja Editi Janković Hapavel za potpis ugovora kako bi Đurđevac iduće godine bio domaćin atraktivne izložbe Pabla Picassa i drugih umjetnika.

Gradonačelnik Hrvoje Janči napomenuo je da zbog poslovne tajne nije moguće još izlaziti u javnost s troškovima izložbe, no da za gradske financije po tom pitanju nema opasnosti.

– U pregovorima smo sa sponzorima pa nećemo još izlaziti u javnost s iznosima, no uvjereni smo da nećemo morati izdvojiti dodatna sredstva iz gradskog proračuna. Sponzorstvo i prodane ulaznice bit će dovoljne da se podmiri cijela izložba. Imamo velik broj upita iz cijele Hrvatske, očekujemo mnogo školskih ekskurzija tako da uopće ne sumnjamo da će ovo biti pun pogodak za našu 50. obljetnicu Picokijade – rekao je Janči.

Edita Janković Hapavel, Gradsko vijeće Đurđevac 09. listopada 2017. // Foto: Matija Gudlin
Edita Janković Hapavel dobila je suglasnost za potpisivanje ugovora // Foto: Matija Gudlin

– Muzej je za izložbu dobio i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja koja je uz pozivnicu poslana svim osnovnim i srednjim školama, pa se očekuje i veliki broj organiziranih školskih dolazaka – dodao je predsjednik vijeća Željko Lacković.

Grafike Picassa krasit će galeriju Muzeja Grada Đurđevca u trajanju od 15. travnja do 30. rujna 2018. godine, a izložba obuhvaća više od stotinu radova. Osim Picassovih grafika bit će izloženi i radovi svjetski poznatih umjetnika Andyja Warhola, Antonija Tàpiesa, Henryja Moorea, Victora Vasarelyja, Eduarda Paolozzija i drugih.

čitam...