NA GLAVNOJ IZBORNOJ SKUPŠTINI

HSS bira novo vodstvo 30. srpnja

Zadnji dan za predaju kandidatura je četvrtak, 23. srpnja, stoji u priopćenju koje je potpisao glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik Željko Lenart.

08:09h
0
mg
Foto: Matija Gudlin

Glavna izborna skupština HSS-a održat će se 30. srpnja kad bi 1177 delegata trebalo izabrati novo stranačko vodstvo, priopćeno je u petak iz HSS-a čije vodstvo je demantiralo tvrdnje pojedinih članova da raspisivanje izborne skupštine nije u skladu sa statutom.

Iz Predsjedništva HSS-a u priopćenju su demantirali izjave pojedinih članova HSS-a o tome kako se Glavna izborna skupština koju su zakazali za 30. srpnja neće održati ili da odluka o njezinu raspisivanju nije u skladu sa Statutom HSS-a, piše HINA.

– Jednako tako nisu istinite izjave ili informacije da se bilo koja članica ili član navodno ne može ili ne smije kandidirati za bilo koju funkciju u stranci. Sve takve izjave samo su dio unutarstranačke predizborne kampanje jer je već najmanje troje članova neslužbeno najavilo svoje kandidature za predsjednika stranke – poručili su iz vodstva HSS-a.

Naglasili su da sve članice i članovi HSS-a imaju puno pravo i mogu se kandidirati za sve funkcije koje se biraju na Glavnoj izbornoj skupštini. Rokovi za kandidature za sve funkcije (predsjednik, potpredsjednici, birani članovi Predsjedništva, Statutarno povjerenstvo, Nadzorni odbor, Časni sud) još uvijek teku.

Zadnji dan za predaju kandidatura je četvrtak, 23. srpnja, stoji u priopćenju koje je potpisao glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik Željko Lenart.